Co-blogger Wendy maakt voor jullie vandaag heerlijke kip fajitas. Daarvoor kun je een kant-en-klare kruidenmix kopen, maar zelf maken is ook een optie.
Wendy geeft je in deze blog een alternatief voor een zelfgemaakte kruidenmix waarmee je, als je een keukenkastje met kruidenpotjes hebt, een heel eind kunt komen!
Hoe maak je zelf de kip fajitas kruidenmix
– 1 tl kurkuma
– 3/4 tl knoflookpoeder
– 3/4 tl zout
– 1/2 tl cayennepeper
– 1/2 tl zwarte peper
– 1/2 tl gerookt paprikapoeder
Heb je nou geen knoflookpoeder in de kast staan, dan mag een teentje knoflook natuurlijk ook. Rasp deze fijn of druk deze door de knoflookpers heen. Heb je geen gerookt paprikapoeder in de kast staan, kun je uiteraard ook een gewoon paprikapoeder gebruiken. We zijn zo flexibel vandaag ;).
Wat heb je verder nodig voor 3-4 personen
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 paprika’s, in kleine stukjes
– 350 gram kip, in reepjes gesneden
– je zelfgemaakte kip fajitas kruidenmix
– kidneybonen (handvol)
– maïs (handvol)
– 8 wraps
– zure room
– 2 tomaten in fijne blokjes gesneden, zonder het vruchtvlees
– halve komkommer in fijne blokjes gesneden
– 2el olie
Wat je gaat doen
Doe 2el olie in een koekenpan en fruit de ui en paprika op middelhoog vuur totdat ze glazig zijn.
Bak de kipreepjes mee totdat een klein beetje kleur beginnen te krijgen.
Doe de kruidenmix in de pan met 2 el water en roer alles goed om zodat de kruiden lekker even meebakken. Gebruik je verse knoflook, dan is dit het moment deze er bij te gooien. Zet dan het vuur wat lager en gooi de kidneybonen en maïs erbij. Bak dit een paar minuutjes mee en je vulling is klaar.
In de tussentijd verwarm je de wraps (koekenpan of oven) en daarna ben je klaar voor het samenstellen van de fajitas.
– Leg een wrap op je bord.
– Bestrijk deze met een laagje zure room.
– Een beetje kipmengsel erop.
– Daar bovenop wat van de tomaten en komkommer.
– Dichtvouwen en smullen maar!
Tip: Je kunt het recept van mijn kruidenmix makkelijk vermenigvuldigen en in een grote hoeveelheid samenstellen. Omdat het droge kruiden zijn (mocht je een vers knoflookteentje willen gebruiken, voeg deze dan pas toe als je de mix in de pan gooit) kun je dit kruidenmengsel met gemak maanden bewaren.
Doe het in een goed afsluitbaar potje (ik bewaar tegenwoordig lege mosterd potjes hiervoor), plak er een leuk etiket op en bewaar het bij je overige kruiden. Dan heb je altijd de kruidenmix klaarstaan.