Soep is ideaal wanneer je restjes groente in huis hebt. Zo had ik nog het een en ander over na het event Kids Culinair en besloot daar een flinke pan soep van te maken. Onder andere met bleekselderij, wortel en tomaat. Dan wordt het al snel een Italiaanse groente tomatensoep. Ideaal voor doordeweeks, het hele gezin krijgt er op een makkelijke manier veel voedingsstoffen door binnen. En voor de halve finale tegen Argentinië hebben we ook nog een flinke pan staan. De bouillon maakte ik deze keer ook zelf, niet zo ingewikkeld wanneer je ui, bleekselderij en wortel gebruikt. Deze groenten hebben van zichzelf al zoveel aroma waardoor je de smaak alleen nog even hoeft op te piepen met wat kruiden.
Wat je nodig hebt voor 2 liter goedgevulde soep
– 2 uien
– 1 stronk bleekselderij
– 1 bos wortelen
– 6 tomaten
– olijfolie
– zeezout
– 200gr kleine pasta
– peper
– 2tl gedroogde kruiden (ik gebruikte Bob’s Green Garden van Simply Spices, maar je kunt ook zelf een combi maken van basilicum, rozemarijn en tijm)
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 20 minuten
Eerst ga je alle groenten wassen en in stukjes snijden. Neem hier even de tijd voor. Leg alles klaar op aparte borden.
Pak een grote soeppan en fruit hierin de ui glazig in 3 eetlepels olijfolie met een snuf zeezout. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak dit 2 minuten mee. Daarna komt de wortel erbij en dit bak je ook nog 2 minuten mee. Als laatste de stukjes tomaat, nog een minuutje bakken.
Schenk 2 liter water bij de groenten en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen. Proef daarna en breng op smaak met zout, peper en gedroogde kruiden. Doe de pasta erbij en laat deze in 10 minuten gaar koken.
Serveer de soep in grote kommen waarover je eventueel nog wat Parmezaanse kaas raspt. Lekker met zelfgemaakte kaas-tomaat tosti’s.
Nog zo’n makkelijk Italiaans soepje is deze tomaten basilicum soep. Wat is jouw favoriete soep voor doordeweeks?
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.