Zodra de temperatuur buiten het niet meer toelaat om lang in de keuken te staan, stap ik over op simpele salades. Zonder in te boeten op kwaliteit en smaak. Deze salade met avocado, mango en garnalen is daar een schoolvoorbeeld van. Je hoeft geen pan aan te raken en de bereidingstijd is minimaal. Ideaal om te maken als avondeten na een broeierige zomerdag, maar ook als lunch is het een heel fijn maaltje.
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen
– 2 mango’s (net rijp)
– 2 avocado’s
– 200gr gekookte garnalen van de visboer
– 1/2 citroen
– 4el olijfolie extra vergine
– 1el honing
– snufje gemalen chili
– peper
– zout
– klein bosje koriander, fijngehakt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Schil de mango’s en snijd ze in blokjes. De avocado’s snijd je ook in blokjes en doe je samen met de mango in een schaal. Schep hier de garnalen door samen met het sap van de 1/2 citroen.
Klop een dressing van de olijfolie, honing, chili, peper en zout. Sprenkel deze over de salade en strooi er gehakte koriander over naar smaak. Schep de salade nog een keer door en serveer direct.
Tip: probeer deze salade ook eens uit bij kinderen. Door de zachte smaken vinden ze dit vaak heel lekker.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Nog zo’n succesnummer voor de zomer is deze salade met mango, rode peper en gerookte kip.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.