Kalkoen in je pasta, waarom niet. Ik maakte een heel makkelijk recept met sperziebonen, tomaatjes en basilicum. Lekker licht en erg smaakvol.
Wat je nodig hebt
– 400gr linguine
– 500gr sperziebonen
– 2 teentjes knoflook
– 4 tomaten
– 2 takjes basilicum
– 250gr kalkoenfilet
– olijfolie
– zout
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Kook de linguine al dente in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet daarna af.
2. Dop de boontjes en blancheer ze 2 minuten in kokend water met zout.
3. Hak de knoflook fijn.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met olijfolie, peper, zout en gehakte basilicum.
5. Pak een grote pan waar straks alle ingrediënten in passen en fruit hierin de knoflook in olijfolie. Voeg de boontjes toe en bak een minuutje mee. Voeg eventueel nog wat gemalen chili toe voor de smaak. Schep de linguine erdoor en meng goed. Laat nog een paar minuten op zacht vuur doorwarmen.
6. De kalkoenfilet smeer je in met olijfolie, peper en zout. Bak de filets in 5 minuten gaar in een grillpan. Snijd daarna in reepjes.
7. Schep de linguine met boontjes in een bord en leg hier een paar reepjes kalkoenfilet op. Garneer met een royale hoeveelheid van het tomatenmengsel.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.