Het bakken van een bananenbrood plan ik nooit. Dat gebeurt gewoon, precies op het moment dat je 2 of meer bruine bananen in de fruitschaal hebt liggen. Er zijn ook momenten dat ik ze expres bruin laat worden zodat ik een legitieme reden heb om te bakken, maar dat houden we gewoon tussen jou en mij.
Een bananenbrood met chocolade en walnoten werd het deze keer. Bewust met chocolade, omdat ik benieuwd was wat de peuter ervan zou vinden. Begin maart gaat hij namelijk naar de basisschool en ik ben al aan het experimenteren met lunchtrommel ideeën. Zo’n plak chocolade bananenbrood vind ik een geweldige snack, maar wat zou hij ervan vinden? Missie geslaagd, de peuter denkt dat het chocolade cake is en eet achter elkaar door.
Wat je nodig hebt
– 175gr bloem (gewoon, volkoren of spelt)
– 25gr cacaopoeder (zonder toegevoegde suiker)
– 1,5tl bakpoeder
– snuf zout
– 3 eieren, losgeklopt
– 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
– 25gr dadels, zonder pit en fijngehakt
– 40gr walnoten, grof gehakt
– 25ml (plantaardige) melk (bijvoorbeeld amandelmelk)
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 35-40 minuten
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
Doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom en meng goed door elkaar. Roer daarna de eieren, geprakte bananen, dadels, walnoten en melk erdoor totdat alles goed gemengd is. Je houdt een stevig cakebeslag over. Schep dit in het cakeblik.
Zet het blik in de oven en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden om de gaarheid te testen. Komt deze er droog uit dan is je cake gaar. Laat afkoelen op een rek.
De cake kun je ingepakt in folie zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Maar meestal is ‘ie dan al op bij ons thuis.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.