‘Easy does it’ is het thema van het weekmenu van deze keer. Na een chaotische week met verbouwingsproblemen, deadlines en het gewone leven wat ook nog doorgaat ben ik wel toe aan wat meer rust. Niet dat dat gaat lukken, want volgende week wordt ook weer hels. Maar met een goede eetplanning en niet al te complexe gerechten heb ik het eten dan tenminste wel onder controle.
We beginnen de week met een simpele salade met gegrilde groenten, mozzarella en borlotti bonen. Op dinsdag een heerlijke zalmpastei waar je een makkelijke salade bij kunt serveren en dan ben je al klaar. Woensdag staat de favoriete pastasaus van de kleuter op het menu. Heb je restjes pasta in de kast staan dan is dit het ideale moment om die allemaal op te maken. Maak een dubbele hoeveelheid van de pastasaus en dan heb je gelijk je vulling van de lasagne met knolselderij voor de donderdag. Die staat dan binnen ‘no time’ in de oven. Op vrijdag gaan we snacken met kip met sinaasappel en ras el hanout. Lekker met frietjes en een salade erbij. De tabouleh die deze week favoriet is bij ons thuis combineert hier trouwens ook goed bij. Eet lekker!
Vegetarische maandag – Salade met gegrilde groenten, mozzarella en borlotti bonen
Vis dinsdag – Zalmpastei met kruiden en salade met tomaat, kappertjes en balsamico
Kids woensdag – Geurige pastasaus met restjes pasta
Vlees donderdag – Lasagne van knolselderij waar je de pastasaus van de vorige dag voor gebruikt
Snack vrijdag – Kip met sinaasappel en ras el hanout, geserveerd met frietjes en salade
Francesca’s week favorieten
Geniet van het familie weekmenu van deze week! Als je verzoeknummers hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Plaats je een foto op social media met een van de gerechten die je hebt gemaakt, tag deze dan met #francescakookt. Ik vind het iedere week weer erg leuk om te zien wat jullie van van het weekmenu maken!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.