Oh, wat was dit lekker! Malse biefstuk die je rosé bakt, gecombineerd met babyspinazie, gebakken kastanjechampignons, sojabonen, radijs en een vinaigrette met een vleugje citrus en sesamolie. Wij hebben enorm zitten genieten van deze biefstuksalade terwijl we in het zonnetje zaten, zelfs de kleuter at er goed van mee! Ik gebruikte voor mijn vinaigrette de clementine olie van Foodelicious, maar dat kun je vervangen door wat vers sinaasappel- of mandarijnsap. Ik heb daarvoor wat opties aangegeven in de ingrediëntenlijst.
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen
– 2 biefstukken
– 250gr kastanjechampignons
– 1 takje rozemarijn
– 10 radijsjes
– 1 lente ui
– boter
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 1el clementine olie (kan vervangen worden door 1 of 2 eetlepels vers sinaasappel- of mandarijnsap)
– 1el sesamolie
– zout
– witte peper
– 100gr babyspinazie (gewone spinazie kan ook, maar is wat stugger)
– 175gr sojabonen (ik vond deze in de koeling bij AH, je kunt deze eventueel vervangen door kort geblancheerde tuinbonen)
Wat je gaat doen
Haal de biefstukken op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de lente ui in ringetjes.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de boter op hoog vuur. Als de boter is opgehouden met pruttelen schenk je er nog een scheutje olijfolie bij. Leg de biefstukken in de pan en bak deze 2-3 minuten aan iedere zijde. Nu is de buitenkant helemaal dichtgeschroeid en is er een bruin korstje ontstaan. Haal de biefstukken uit de pan en laat 5 minuten rusten terwijl ze ingepakt zijn in aluminiumfolie. Zet het vuur lager en schep direct de champignons in de pan met de rozemarijn en pers het teentje knoflook erboven uit. Roer dit door elkaar en laat kort bakken totdat de champignons net gaan slinken, zet het vuur uit.
Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie, de clementine olie (of sap), sesamolie, zout en witte peper. Doe de babyspinazie in een kom met de radijsjes en sojabonen en meng de dressing erdoor. Schep de gebakken champignons met een schuimspaan (het vet wil je er niet bij hebben) uit de pan en meng deze ook door de salade. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout, peper of clementine olie/sap.
Snijd je biefstukken in mooie plakken. Verdeel de salade over een grote schaal, leg daar de plakken biefstuk op, strooi wat grof zeezout over de plakken en garneer met de ringetjes lente ui. Serveer de salade lauwwarm.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!