Nu de zomervakantie nadert, kan ik niet wachten om onze koffers te pakken en te vertrekken naar de zon. Maar gelukkig doet de zon hier nu ook goed z’n werk. Dat zie je terug in het nieuwe weekmenu, stuk voor stuk gerechten die heerlijk zijn om buiten te eten. Of op de BBQ te gooien zoals de gemarineerde zalm. Geniet ervan!
Maandag
Een heerlijke cannelloni met courgette en rucola die je makkelijk voor kunt bereiden en op het laatste moment nog even opwarmt.
Dinsdag
Deze gemarineerde zalm is geweldig om op de BBQ te bereiden. Je kunt ook zalmmoten kopen en die per stuk verpakken in aluminiumfolie met de marinade.
Woensdag
Het blijft een hit, deze bakjes met gehakt en zoete aardappelpuree. Je kunt er verschillende soorten groenten doorheen doen, dus maak vooral je restjes op met dit gerecht.
Donderdag
De ontdekking van afgelopen week, deze biefstuksalade met babyspinazie en citrus-sesamdressing is waanzinnig.
Vrijdag
Lekker snacken met de sushi burrito! Hier werden we thuis heel blij van, weer eens wat anders dan ‘gewone’ sushi. Wat natuurlijk ook heerlijk is.
Zaterdag
We zitten nog vol in de rabarbertijd. Goed moment om eens deze rabarbertaart met appel en framboos te maken.
Zondag
Nog een topper van afgelopen week: de kip ketjap met garnalen. Gemaakt met alleen verse ingredienten en een beetje pit.
Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!