Het is de laatste week voor de vakantie! Nog een weekje keihard werken en dan vertrekken wijn naar Umbrie in Italie. Ik kan niet wachten. Tot die tijd moet er natuurlijk nog wel goed gegeten worden, maar ik heb iets minder tijd dan normaal om te koken. Daarom blinkt dit weekmenu deze keer uit van de makkelijke gerechten. Eet lekker!
Maandag
Een heerlijke salade met gegrilde groenten, borlotti bonen en mozzarella om de week te beginnen. De courgette en aubergine grill je op de pan en de salade heb je vervolgens zo gemaakt.
Dinsdag
Met behulp van de oven heb je deze zalmpakketjes met groene asperges binnen 30 minuten op tafel staan. Lekker met wat maiskolven uit de oven erbij en die bereid je op hetzelfde moment.
Woensdag
Deze snelle pasta met tomaat en ricotta is geweldig van smaak en is een van de makkelijkste recepten op de blog. Ook een grote hit bij kinderen.
Donderdag
Een van de succesnummers op de blog, deze biefstuk caprese. Heerlijk om te eten met aardappeltjes uit de oven met truffelmayonaise.
Vrijdag
Lekker snacken vandaag op de laatste dag voor de vakantie! Ik heb mijn zelfgemaakte culinaire kapsalon maar weer eens uit de hoge hoed getoverd.
Zaterdag
De aardbeien zijn echt zalig op dit moment. Koop een bakje en maak er bijvoorbeeld eens deze aardbeien caprese met vanille dressing mee.
Zondag
Met de aardbeien die je over hebt, kun je deze panna cotta met rabarber en aardbeien maken. Een geweldig toetje wat je helemaal voor kunt bereiden.
Dat was ‘m weer! Ga je iets maken, laat dan even een fotootje achter op social media. Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!