Een curry hoef je niet altijd te maken met vlees. Deze vegetarische zoete aardappelcurry met bloemkool is minstens net zo lekker. Serveer ‘m met witte rijst en extra gehakte koriander.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 750gr zoete aardappel
– 1 bloemkool
– 1 ui
– 4cm verse gember
– 2 stengels citroengras
– zonnebloemolie
– 2el rode currypasta
– 1 blik kokosmelk
– 1 bosje gehakte koriander
– 2el vissaus (vervang door sojasaus voor volledig vegetarisch/vegan)
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten / Wachttijd: 20-30 minuten
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. De bloemkool snijd je in roosjes. Snipper de ui en gember en snijd de citroengras in grove stukken.
Verhit een grote braadpan of wok op medium vuur. Schenk 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de ui en gember. Schep de zoete aardappel en bloemkool erdoor samen met de rode currypasta en bak een paar minuten terwijl je blijft roeren.
Zet het vuur lager en schenk de kokosmelk erbij. Roer de citroengras, de helft van de koriander en de vissaus erdoor en laat 20-30 minuten zacht stoven totdat de zoete aardappel gaar is. Proef de curry daarna en breng eventueel nog extra op smaak met vissaus.
Serveer de curry met witte rijst en strooi er nog wat gehakte koriander over.
Tip: kinderen in huis die al een klein beetje pit kunnen verdragen? Dan is dit ook voor hen een heerlijk gerecht!
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!