Stromboli met vleeswaren

Sponsored – Wat doen jullie met vleeswaren in de keuken, naast je brood ermee beleggen? Er kan zoveel meer met vleeswaren en de inspiratie hiervoor kun je sinds kort vinden op het nieuwe platform Vleeschwaar. Ik ben trots mede-ambassadeur van dit platform en zal het komende jaar onder andere recepten …

Sponsored – Wat doen jullie met vleeswaren in de keuken, naast je brood ermee beleggen? Er kan zoveel meer met vleeswaren en de inspiratie hiervoor kun je sinds kort vinden op het nieuwe platform Vleeschwaar. Ik ben trots mede-ambassadeur van dit platform en zal het komende jaar onder andere recepten gaan maken voor ze. Samen met de andere ‘smaeckmakers’!

vleeschwaar

Vandaag deel ik het recept voor mijn stromboli met jullie. Eigenlijk is dit een opgerolde pizza die je daarna mooi in stukjes kunt snijden. Heerlijk bij de borrel, maar als avondmaaltijd met een salade erbij is dit ook een heel fijn gerecht. Naast het recept hiervoor vind je nog veel meer lekkers op het platform. Wat denk je bijvoorbeeld van de Chinese kip uit de wok van Naomi van As, de rosbiefsalade met pittige citroenbladdressing van Agus Hermawan, of de tapas turf & surf spiesjes van Oh my Foodness? Genoeg keuze en de komende tijd zullen er alleen maar recepten bij komen. Ook filmpjes, onder andere van mij, ik ben reuze benieuwd!

vleeschwaar-recepten

Wat je nodig hebt voor 1 stromboli

– 250 gram bloem + extra om te bestuiven
– 3,5 gram gist (1/2 zakje)
– 5 gram zout
– 150 ml water
– zonnebloemolie
– 1 sjalot
– 1 teentje knoflook
– olijfolie
– 1 blik gepelde hele tomaten of kleine tomaatjes
– zout & peper
– 1 tl oregano + extra voor de afwerking
– 6 plakjes rauwe ham
– 6 plakjes gekookte ham
– 1/2 bol mozzarella
– 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

stromboli-recept-vleeschwaar-2

Wat je gaat doen

Voor de totale bereiding ben je ongeveer 25 minuten bezig. Het deeg heeft ongeveer 60 minuten nodig om te rijzen en de stromboli gaat ongeveer 25 minuten in de oven.

Kijk voor de totale bereiding op de site van Vleeschwaar.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden en wat jullie zelf graag maken met vleeswaren. Misschien haal ik daar weer inspiratie uit, dus laat het me zeker even weten via een reactie onder deze blog!

Dit is een samenwerking met Vleeschwaar. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer