Wist je dat je met 2 rijpe avocado’s in een handomdraai een heerlijke pastasaus kunt maken? Voeg er nog wat garnalen en een beetje pit aan toe en je hebt aan deze romige pasta met avocado en garnalen een hele lekkere maaltijd.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 400 gr lintpasta zoals spaghetti, tagliatelle of linguine
– zout
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 rijpe avocado’s
– 200 gr cherrytomaten
– bakolijfolie
– 200 gr garnalen naar keuze (gepeld en schoongemaakt)
– optioneel: gemalen chili naar smaak
– peper & zout
– blaadjes verse basilicum
Wat je gaat doen voor de romige pasta met avocado
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en bewaar een kopje kookvocht.
Snipper de ui en knoflook. Prak de avocado’s fijn en halveer de cherrytomaten.
Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook en optioneel de chili 2 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie. Bak daarna de garnalen mee tot ze roze worden. Zet het vuur lager en schep de geprakte avocado en cherrytomaten erdoor. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe voor een extra romige saus. Breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
Schep de lintpasta door de saus tot alles goed gemengd is, eventueel met nog wat kookvocht. Serveer de pasta met avocado en garnalen op borden met blaadjes basilicum.
Variatietip: bak een gehakt rood pepertje mee met de ui en knoflook en voeg wat geraspte citroenschil toe aan de saus.
Recept & fotografie: Francesca