Als je 52 weekmenu’s hebt gemaakt, is het tijd voor een feestje! Een jaar lang heb ik jullie iedere week, nou ja bijna iedere week, inspiratie gegeven voor de doordeweekse maaltijden. Waar het hele gezin van kan genieten. Met gerechten die je zelf maakt, zonder teveel poespas en die meestal binnen 30 minuten klaar kunnen zijn. En daar worden jullie blij van, zo fijn! Jullie gebruiken het precies zoals ik het ooit voor ogen had, als inspiratiebron. De recepten die aanspreken worden eruitgehaald en regelmatig lees ik berichten van lezers die hierdoor nieuwe dingen uitproberen en daar positief verrast over zijn.
En dan is het jaar opeens bijna voorbij en wat doe je dan? Ik ging een aantal weken geleden een wijntje drinken met mijn lieve vriendin Wendy. Je kent haar ook wel van Deedylicious, als co-blogger van Francesca Kookt en inmiddels maakt zij ook alle foodfoto’s voor mijn nieuwe boek. Ik vertelde haar over het jubileum en opeens lag er een prachtig idee op tafel: waarom maken we geen eetkalender voor 2016? Een gedrukte dus, die je kunt ophangen op de wc, in de keuken of boven je bed. Waar je makkelijk mee kunt plannen en waardoor je iedere week wordt geïnspireerd met nieuwe recepten.
Nou kun je daar heel lang over nadenken, maar dat hebben wij niet gedaan. We vonden het zo tof dat we gelijk aan de slag zijn gegaan en…tadaaa, daar is ‘ie dan lieve lekkerbekken van me: de Eetkalender 2016 van Francesca Kookt!
Misschien vind ik het allermooiste van deze kalender nog wel dat het een project van ons samen is. Alle content en recepten worden door mij gemaakt en Wendy doet de hele vormgeving. Het drukwerk begeleiden we samen en hopelijk brengen we in november massaal de pakketjes naar de brievenbus. Er zit geen bedrijf of merk achter en de content is helemaal van ons. Alleen maar recepten waar we zelf blij van worden en met persoonlijke tips. Voordat ik door blijf gaan in al mijn enthousiasme, check deze pagina met alle informatie over de Eetkalender 2016 en met natuurlijk een preview van de binnenkant! Daarin vertel ik ook hoe je ‘m vanaf half oktober kunt pre-orderen met een een mooie korting.
Terug naar de waan van de dag, want deze 52ste keer heb ik natuurlijk ook een weekmenu voor jullie gemaakt. Eet lekker!
Maandag
Eindelijk kan er weer pompoen gegeten worden! Die had ik stiekem wel gemist. Deze romige pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten is een geweldig begin van de week.
Dinsdag
Een heerlijk stukje zalm uit de oven. Gemarineerd in een sojadressing en geserveerd met spinazie, notenrijst en zeewier.
Woensdag
Vaak is witlof vrij bitter nog voor kleine kinderen. Rolletjes met ham en kaas in de oven is een mooie manier om met die gewenning te starten. Deze variatie met kalkoenfilet, salie en kaas is ook erg lekker. Er zijn nog geen aardperen, die kun je nu vervangen door (zoete) aardappel of knolselderij.
Donderdag
Lekker makkelijk vandaag met dit gehaktpannetje met prei en yoghurt.
Vrijdag
We maken weer eens burgers op vrijdag: hoisin burgers met komkommer en Chinese kool! Er is steeds meer aanbod van vegetarische burgers en daar zitten hele lekkere tussen. Je kunt ook voor gewone burgers gaan of ze zelf maken.
Zaterdag
Mijn nieuwste verslaving: zelfgemaakte koffie yoghurt.
Zondag
Deze Hollandse vissoep is echt een gerecht voor de zondag. Dan heb je voldoende tijd om rustig de bouillon te laten trekken en aan het einde van de middag geniet je van een heerlijke kom vol. Van de restjes kun je de volgende dag ook nog genieten.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!