De zon scheen, we ontbeten buiten en het leek wel lente. Terwijl het toch echt november was en ik de eerste zak kruidnootjes alweer had ingeslagen. Inmiddels is de ‘lente’ voorbij en giert de wind door de straten. Maar toen de zon nog scheen, maakte ik al een eerste recept voor Sinterklaas. Kruidnoten met pancakes om precies te zijn. Heerlijk in combinatie met een vleugje sinaasappel. Dat wordt genieten op sinterklaasochtend!
Wat je nodig hebt voor circa 8 pancakes
– 100gr bloem
– 1/2el koek- en speculaaskruiden
– 1tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 banaan
– 2 eieren, losgeklopt
– 200gr kwark
– 1tl sinaasappelrasp
– boter
– om te serveren: kruidnoten en sinaasappelgelei- of marmelade
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Meng de bloem, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Prak de banaan tot mousse en meng met de eieren, kwark en sinaasappelrasp. Schep daarna door het bloemmengsel tot een dik beslag. Als het nog te vloeibaar is, kun je wat extra kwark toevoegen.
Verhit een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin circa 8 dikke pancakes van het beslag. Houd de gebakken pancakes tussentijds warm.
Serveer ze op een grote stapel met sinaasappelgelei en strooi er royaal kruidnoten over.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!