Met pure Chai specerijen kun je zalige koekjes bakken. Ik koos voor de Chaimix (met kaneel, venkel en gember) van Zonnatura en ging een ochtendje bakken. De Chai koekjes waren zo lekker dat ze de volgende dag niet eens gehaald hebben.
Wat je nodig hebt voor ongeveer 30 koekjes
(aantal is afhankelijk van je uitsteekvormpjes)
– 150gr boter, kamertemperatuur
– 100gr lichtbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
– 225gr bloem
– snufje zout
– 1tl vanille extract
– 1 ei, losgeklopt
– 2 zakjes Zonnatura Chaimix (of andere Chai specerijen)
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 60-120 minuten / Oventijd: 15 minuten
Klop de boter en suiker romig met een (hand)mixer. Voeg daarna de bloem, zout, vanille extract, ei en inhoud van 2 zakjes Chaimix toe en kneed tot een compact deeg. Dit kan met de hand of met de machine. Pak het deeg in vershoudfolie en leg 30-60 minuten in de koelkast.
Bekleed een bakblik met bakpapier en haal het deeg uit de koelkast. Snijd platte schijven van het deeg die je daarna uitrolt tot een plak van een halve centimeter. Gebruik vormpjes of de bovenkant van een smal glas om de koekjes uit het deeg te steken. Leg deze daarna op het bakpapier. Dit kan vrij dicht tegen elkaar aan, omdat ze niet vervormen in de oven. Herhaal met het andere deeg en kneed het overtollige deeg na het uitsteken tot een bal die je daarna weer uitrolt. Zet je bakblik nog 30-60 minuten in de koelkast om goed te laten koelen. Als je bakblik niet in de koelkast past, kun je er ook snijplankjes voor gebruiken.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes in circa 15 minuten af totdat ze gaar en goudbruin zijn van kleur. Laat afkoelen, zet een kopje thee en geniet ervan met een koekje erbij.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!