Zijn jullie al helemaal in de kerststemming? Bij mij moet het nog komen, zal wel komen door het gemis van een kerstboom in huis. Maar dat gaan we dit weekend in orde maken. Ergens tussen al het werk door, want ik duik deze dagen onder om een gigantische berg werk af te handelen. De piek van de decemberdrukte is bereikt en er moet ook nog een boek worden afgeschreven. Je zou het bijna vergeten. Oh nee, toch niet. De keerzijde van het ondernemen. Je zal mij nooit horen klagen, omdat ik iedere dag mag doen wat ik zelf wil. Maar er zijn weken bij dat je makkelijk de 80 uur per week aantikt en dan is het wel even heftig. Je zal maar dromen hebben, dan moet je er ook wat voor doen! Maar goed, jullie zitten helemaal niet te wachten op mijn gezwets. Gegeten moet er worden, dus het weekmenu staat weer klaar voor jullie. Met geen enkel kerstrecept erin, want die komen er nog genoeg aan. Eet lekker!
Maandag
Rustig aan de week beginnen met deze heerlijke maaltijdsalade met paddenstoelen, peer, geitenkaas en hazelnoten. Een perfecte salade voor in de winter.
Dinsdag
Vis uit de diepvries die je bereidt in de magnetron. Ik geloofde er geen klap van dat dat lekker zou worden. Maar ik laat me graag van het tegendeel bewijzen en dat gebeurde in dit geval. Je tovert deze gemarineerde kabeljauwfilets heel makkelijk op tafel en ze combineren heel goed met de puree van kikkererwten en wortel.
Woensdag
Als je ‘rendang’ hoort dan denk je aan veel werk. Deze snelle uitvoering van kip rendang met spruitjes heeft dat volledig niet. En smaakt heerlijk.
Donderdag
Ik had al dagen zin in zuurkool en dan vooral in dit gerecht. De combinatie van zuurkool, gehakt en kerrie is heel fijn. Ik wandelde langs mijn groenteboer, liet hem wat zuurkool uit de ton scheppen en een paar uur later zaten we aan tafel. Heerlijk was het weer!
Vrijdag
Lasagne vandaag! Maar dan met plakken knolselderij als lasagnevellen en dat is echt verschrikkelijk lekker. Top gerecht voor kinderen.
Zaterdag
Koekjes bakken vandaag? Maak dan eens deze chai koekjes voor bij de thee.
Zondag
Er mag wel weer eens een stoofschotel in het weekmenu. Voor deze zondag heb ik de Marokkaanse kip met pompoen geselecteerd. Heerlijk met (zelfgemaakte) mangochutney erbij.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vind ik leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt, dan kan ik jullie foto’s weer vinden.
Geniet van je eten!
Liefs F.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!