Van boerenkool kun je een waanzinnige pesto maken. Dat liet ik jullie vorige maand al zien in deze blog. Met zo’n potje boerenkoolpesto maak je vervolgens weer een waanzinnige pasta met kip. En zo is het cirkeltje rond. Geniet ervan.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 400gr pasta naar keuze (ik gebruikte rigatoni)
– zout
– 300gr kippendijen
– 100gr cherrytomaten
– olijfolie
– peper
– 1/2 portie boerenkoolpesto (kijk hier voor het recept)
– Parmezaanse kaas
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar) in een pan met kokend water en zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Giet daarna af.
Snijd de kippendijen in blokjes en halveer de cherrytomaten.
Verhit een grote hapjespan of wok en bak de stukjes kip gaar en bruin in 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met peper en schep de boerenkoolpesto erdoor.
Zet het vuur laag en laat een paar minuten pruttelen. Schep de pasta en cherytomaten erdoor en verwarm nog een aantal minuten terwijl je af en toe roert. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.