Wil je een bijzonder ontbijtje maken voor in het weekend of tijdens de feestdagen? Dan is dit ei in een broodje een geweldig idee. Het is heel makkelijk om te maken en je kunt eindeloos varieren met toppings. Zoals verse kruiden, geraspte kaas of wat geschaafde truffel. Liefhebbers van truffel, zoals ik, zullen hier enorm van genieten.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 4 afbak kaiserbroodjes
– 4 eieren
– zout
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 15-20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kapjes van de kaiserbroodjes af en hol ze uit met een metalen lepeltje. Breek voorzichtig een ei en laat in een broodje vallen waarbij je de dooier heel laat. Herhaal dit met de andere broodjes. Strooi er een snufje zout over. Je kunt in deze fase ook nog wat fijngehakte groenten toevoegen, bijvoorbeeld kleine blokjes tomaat of paprika, en geraspte (Parmezaanse) kaas is ook heerlijk.
Bak de broodjes in 15-20 minuten af totdat de bovenkant net gaar is, maar het ei mag nog wel een beetje drillerig zijn.
Strooi voor het serveren nog wat zwarte peper en fijngehakte kruiden erover, denk aan platte peterselie, dragon of basilicum. Of voor de liefhebbers: wat geschaafde truffel, truffeltapenade of een paar druppeltjes truffelolie.
Recept & fotografie: Francesca