Mijn boodschappenlijstje ligt al klaar en de laatste paasinkopen worden straks gedaan. Deze Pasen doen wij het rustig aan. Met de verjaardag van lief nichtje Ana en een etentje bij oma hoef ik eigenlijk vrij weinig te doen. Dus ik beperk me tot het paasontbijt wat waarschijnlijk meer een brunch zal worden, omdat ik hoop dat ik kan uitslapen. Uiteindelijk gaat het om het samen zijn deze dagen en daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan. Maar wil je toch uitpakken? Ook daar heb ik aan gedacht! In dit speciale weekmenu heb ik een overzicht gemaakt van alle paasrecepten en natuurlijk vergeet ik de dagen erna ook niet. Ik wens jullie allemaal hele fijn Pasen.
Paasontbijt
Ga je voor zoet met deze gebakken wraps met Nutella, bak je een gevlochten Nutella brood, stapel pancakes met blauwe bessen of komen deze wentelteefjes met kardemom en frambozen op tafel?
Qua hartig is er ook genoeg keuze: bak een ei in een broodje of kijk eens in deze blog waar ik 5x inspiratie voor een ontbijtje met ei geef.
Paasbrunch
Misschien wel de leukste maaltijd tijdens de Pasen en het barst hier van de inspiratie. Ik schreef al eerder deze blog met 10 favoriete recepten en daar ging ik dit jaar nog een keer overheen met deze nieuwe blog met decoratietips, drankjes en nog veel meer recepten.
Mijn all-time favorieten voor de brunch: het brunchbrood, de lentetaartjes met groene asperges en munt, de brunchrol van ei en gerookte zalm en de citroen tiramisu als toetje.
Paasborrel
Leuke hapjes voor bij de borrel? Wat denk je van dit pestobrood, komkommerrolletjes met zalm, bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes en de paas snacks in een eierdoos.
Paasdiner
Wil je uitpakken tijdens Pasen en een driegangendiner serveren? Begin dan vooraf met de geroosterde asperges met gemarineerde voorjaarsgroenten, citroen-geitenyoghurt en gepocheerde kwarteleieren.
Als hoofdgerecht serveer je de lamsbout met rozemarijn en knoflook. Met daarbij groene flageolet bonen en een lauwwarme salade van krieltjes en doperwten.
Het dessert…deze waanzinnig citroen tartelettes met een vleugje pistache. Bij alle recepten voor het diner vind je trouwens ook nog een wijnadvies.
Voor een makkelijk en budgetvriendelijk recept: deze lamsrack met tabouleh en romige muntsaus is bij ons glansrijk door de keuring gekomen, zalig was het!
Tip voor met de kids: in deze blog geef ik heel veel inspiratie om samen eieren te versieren!
Tot zover de paasdagen, daarna begint het gewone leven weer…
Dinsdag
Brood en groenten over van de paasdagen? Maak dan eens deze gebakken panzanella. In het recept zitten groene asperges en tomaat, maar je kunt eindeloos varieren qua combinaties. Prima gerecht om je restjes mee op te maken.
Woensdag
Simpel, maar heel smaakvol: deze pasta met gehakt, ui en tomaat is favoriet bij jong en oud.
Donderdag
Een heerlijk licht gerecht met zalm, aardappels en basilicum. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver.
Vrijdag
Tijd voor comfort food vandaag! Ik deed eens wat anders en maakte dit Tex Mex gerecht van kip fajitas die ik serveerde in taco tubs. Dit zijn eigenlijk tacoschelpen, maar dan in een vorm van een ‘bakje’. Erg handig, want die eten een stuk makkelijker. In het recept kun je je ook aanmelden als mijn bloginsider. Maar liefst 100 mensen worden geselecteerd en die krijgen een flink Tex Mex pakket thuisgestuurd om uit te proberen en eigen recepten mee te maken. Erg leuk, doe je met me mee?
Zaterdag
Mijn ultieme lentesapje: met spinazie, appel, gember en limoen. In dit recept vertel ik je hoe je deze zowel in de blender als slowjuicer kunt maken.
Zondag
We ontdekten het heerlijk ontbijt- en brunchboek All day breakfast en daar hebben we dit kokos-limoenbrood uit gemaakt. Zalig was het!
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.