Broodjes falafel met knoflooksaus en rauwkost

Een van de recepten uit Mag ik nog een hapje? dat het boek niet heeft gehaald. Niet omdat het niet lekker is, maar omdat we geen plek meer hadden. Maar gelukkig heb ik ook nog een blog, kan ik dit makkelijke recept voor broodjes falafel gewoon hier met jullie delen. …

Een van de recepten uit Mag ik nog een hapje? dat het boek niet heeft gehaald. Niet omdat het niet lekker is, maar omdat we geen plek meer hadden.

Maar gelukkig heb ik ook nog een blog, kan ik dit makkelijke recept voor broodjes falafel gewoon hier met jullie delen. Ik heb ze bereid in de oven, omdat ze dan net even wat sneller klaar zijn en minder vet. Maar je kunt ze natuurlijk ook in de pan bakken of frituren.

broodjes-falafel-met-knoflooksaus-4

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr kikkererwten uit blik, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
– 1 rode ui
– 3 teentjes knoflook
– rasp van 1/2 citroen
– klein handje verse peterselie + 2 takjes extra
– optioneel: ook nog een handje verse koriander
– 1tl korianderpoeder
– 1tl komijn
– 1tl gerookt paprikapoeder
– snuf zeezout
– 1el olijfolie
– 2el bloem
– mayonaise
– Griekse yoghurt
– peper
– 8 grote pitabroodjes
– ook nodig voor de broodjes: reepjes ijsbergsla, plakjes tomaat, plakjes komkommer en wellicht extra groenten zoals paprika of wortelrasp

broodjes-falafel-met-knoflooksaus-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Wachten: 20 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal in een keukenmachine de kikkererwten fijn met de ui, 2 teentjes knoflook, citroenrasp, peterselie (en eventueel de koriander), korianderpoeder, komijn, gerookt paprikapoeder, zeezout, olijfolie en bloem. Draai er kleine balletjes van (zo groot als een tafeltennisballetjes) en druk iets plat in je handpalm.

Leg op een plaat met bakpapier, bestrijk ze licht met olijfolie en bak ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om en bestrijk de andere kant ook met olijfolie.

In de tussentijd maak je een saus van 3 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 takjes fijngehakte peterselie, peper en zout en verwarm de pitabroodjes. Aan tafel vul je de broodjes met falafel, reepjes ijsbergsla, tomaat, komkommer en de knoflooksaus.

broodjes-falafel-met-knoflooksaus-3

Recept: Francesca, Fotografie: Wendy van Bree Fotografie

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer