Hallo vanuit een, ein-de-lijk, zonnig Portugal! We zijn hier nu ruim 10 dagen en hebben alleen maar bakken met regen over ons heen gehad. Oftewel, we hadden beter in Nederland kunnen blijven. We hebben daarom maar het Pinksterweekend verlengd en liggen de laatste twee dagen heerlijk in de zon. Nou zag ik alleen op weeronline dat het bij jullie minder is geworden…dan maar lekker koken en eten dit weekend. Ik heb weer wat lekkers voor jullie verzameld in deze pinkstereditie van het weekmenu.
Zondag (1e Pinksterdag)
Bak ‘s ochtends dit heerlijke pestobrood met olijven en eet het als lunch met een kopje soep. Bijvoorbeeld deze paprika tomatensoep of deze simpele, maar oh zo smakelijke tomaten basilicumsoep.
‘s Avonds aan de asperges? Wat denk je van klassieke asperges met zalm en hollandaisesaus? Of maak een licht voorgerechtje met asperges en Hollandse garnalen.
Deze bananasplit met gekarameliseerde banaan, pecannoten, chocoladesaus en vanille-ijs is een heerlijke afsluiter van de zondag.
Maandag (2e Pinksterdag)
Ik zou er gewoon een luie dag met heel veel tosti’s van maken. Op de bank met Netflix aan…genieten!
Voor ‘s avonds misschien deze steak chimichurri met gebakken aardappeltjes?
Dinsdag
Vandaag staan er broodjes falafel op het menu met knapperige groenten en een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus.
Woensdag
Aangezien ik in Portugese sferen ben, vond ik het wel weer tijd worden voor deze spaghetti met Portugese garnalen.
Donderdag
Dit blijft toch wel een van mijn favoriete salades. De gegrilde groenten combineren zo goed met de buffelmozzarella en borlotti bonen. Voedzaam en zalig.
Vrijdag
Comfort food vandaag! Taco’s, maar dan anders. Deze taco tubs vul je met fajita kip, spinazie, avocado, tomaatjes en salsa.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.