Zo, het is alweer een tijd terug dat ik het weekmenu voor jullie klaar heb gezet. Alle scriptie stress is voorbij en met mijn diploma op zak kan ik mij nu volledig focussen op één ding, namelijk Francesca Kookt. En dat is eigenlijk wel heel erg fijn. Er komen weer allemaal leuke dingen aan en er is genoeg te doen dus ook nu kan ik mijn handen uit de mouwen blijven steken hoor. Ok en dan nu over op het weekmenu. Deze week een behoorlijk groen menu. Want soms heb je daar gewoon even zin in. Ik hoop dat het jullie weer zal smaken!
Maandag
We beginnen de week met een lekkere veggie burger met courgette en tomaten-basilicumsalsa. Met deze burger is het net alsof je een burger eet maar dan veel lichter en frisser!
Dinsdag
Op de dinsdag gaan we voor een salade met farro en gerookte makreel. Farro, een voedzame vervanger voor rijst heeft een lekkere bite en past daarom goed in een maaltijdsalade. Afgemaakt met wat appel cider azijn wat het geheel lekker fris maakt.
Woensdag
Sinds ik courgette spaghetti heb ontdekt is dit toch wel een van mijn favoriete spaghetti’s. Deze variant met Italiaanse ragù doet mij dan ook watertanden. En als je wat over houdt van de saus, kun je die gewoon invriezen! Dan kun je er op een later moment opnieuw blij van worden.
Donderdag
Hopelijk is het deze dag een beetje zomer, want de zomerse pasta met honingkip en spinazie staat op het menu. Deze pasta kun je warm of koud eten, en ook als lunch smaakt ie prima.
Vrijdag
Vrijdag en het weekend staat voor de deur. Hoe leuk om dan uit te kunnen kijken naar een lekker gerecht, wat ook nog eens snel klaar is. Zoals deze salade pizza met bietjes en geitenkaas. Natuurlijk kun je ook voor ander beleg kiezen, maar ik houd van deze combinatie.
Zaterdag
Ik ben gek op sushi en een sushi party houden zie ik dan ook zeker wel zitten. Je kunt hier eindeloos mee variëren en iedereen kan maken wat hij/zij het lekkerste vindt. Leg de stokjes maar vast klaar en trek de kimono’s aan!
Zondag
Yes! De kersen zijn weer in het seizoen. Deze kersen cheesecake in een glaasje moet ik dan wel maken. Super lekker met knapperige bodem is dit zomerse dessert en het allerlekkerste met verse kersen, alhoewel het ook prima met diepvrieskersen kan hoor.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.