Inmiddels heb ik al een aantal weekmenu’s op mijn naam staan. Deze week had ik niet bijzonder veel inspiratie, dat heb je weleens. Het is niet voor niets een ‘familie’ weekmenu dus deze week heb ik daar maar even handig gebruik van gemaakt. Ik vroeg na het avondeten aan mijn vader, zusje en haar vriend wat zij nu het liefste wilden eten komende week. En zo kwam het weekmenu tot stand. Deze week is dus letterlijk Dominique’s familie weekmenu, ik hoop dat hun keuzes jullie zullen verblijden 🙂
Maandag
Ze schreeuwden met z’n allen tegelijk iets door elkaar. Wokschotel kon ik eruit halen dus op de maandag deze vegetarische wokschotel met tofu en gestoomde groenten.
Dinsdag
De vriend van mijn zusje is zelf half Indisch dus een gerecht uit die keuken kon natuurlijk niet ontbreken. Hij had ook zin in makreel, dus het werd deze Indische hete makreel.
Woensdag
Mijn zusje wilde eigenlijk oma’s gehaktbal. Die staat toevallig (nog) niet op Francesca Kookt, maar ik weet zeker dat ze ook heel blij gaat worden van deze spaghetti met balletjes.
Donderdag
Het geschreeuw ging nog even door en ik ving de woorden salade en garnalen op. Deze salade met garnalen en Thaise basilicum is vast ongeveer wat ze bedoelden.
Vrijdag
Het allereerste wat mijn vriend haar zusje riep was gado gado, die móést erin van hem. Vond ik er wel eentje voor de vrijdag, deze fantastische gado gado burger.
Zaterdag
Speciaal voor mijn vader die zo ontzettend gek is op knoflook, deze knoflooksoep. Ok geintje, mijn vader houdt dus helemaal niet van knoflook. Maar de rest wel dus deze geroosterde knoflooksoep eten we op zaterdag.
Zondag
En dan nu nog iets zoets jongens. Iets met fruit? Iets met karamel? Top combinatie we gaan gewoon voor deze panna cotta met karamel, zeezout en passievrucht.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.