Deze week zet ik het weekmenu opnieuw voor jullie klaar want Francesca is nog steeds in Indonesië. Vorige week wilde ik haar jaloers maken, maar ik vrees dat het andersom gebeurd is. Tafels vol Indonesische gerechten inclusief zonsondergang zagen we voorbij komen, je kon de geuren bijna door het scherm heen ruiken. Ja, Frances het is je gelukt ik ben jaloers en gok dat ik niet de enige ben.
Máár hier mogen we ook niet klagen want het voelde als op en top zomer de afgelopen week. Hopelijk blijft de zomer nog even bij ons want deze week staan er zomerse gerechten op het menu. Ze zijn ook nog eens gemakkelijk om te maken zodat we optimaal kunnen genieten van elkaar en het weer. Dat wordt fijn thuis komen voor Francesca 🙂
Maandag
We beginnen de week met heerlijke gevulde puntpaprika’s met bloemkoolcurry en couscous. Zo gemaakt en geschikt voor het hele gezin.
Dinsdag
Deze vissoep met Chinese szechuan peper is heel smaakvol, goedgevuld en toch een licht gerecht. Dat maakt het een soep die heerlijk is tijdens een warme zomerse dag.
Woensdag
Deze salade met aardbeien, gerookte kip en sinaasappeldressing behoeft niet veel uitleg. De zomer straalt er vanaf en zo smaakt het ook.
Donderdag
We doen vooral niet te ingewikkeld deze week. Deze biefstuk caprese is super makkelijk en lekker. Perfect geschikt dus!
Vrijdag
Als het zonnetje schijnt, kun je deze broodjes met falafel en knoflooksaus lekker met elkaar in de tuin op smikkelen.
Zaterdag
Deze garnalenspiesjes voor op de bbq mogen niet ontbreken als ik ga bbq’en. Mocht het weer er nou niet naar zijn, maak ik ze gewoon lekker in de pan.
Zondag
Bij een zomers weekmenu hoort natuurlijk ijs. Dit ananas sorbetijs met selderij en citroen pesto is een echte verwennerij. Lekker voor op de zondag.
Ga je iets maken, laat dan even een foto achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.