Het voelt als een hele tijd geleden dat ik het vorige weekmenu schreef, maar feitelijk gezien is dat nog maar een week geleden. Waarschijnlijk komt dat door mijn reis naar Zwitserland. Ik was daar vier dagen maar we hebben zoveel gezien, gedaan en gegeten dat het als veel langer voelde. En even over dat eten, dat was dus allemaal onwijs lekker, maar twee keer op een dag een driegangen menu zet je na vier dagen wel op ontploffingsgevaar. De maandag dat ik terug was, had ik de hele dag niet eens honger (!) en ik kan je vertellen dat is vrij uitzonderlijk.
Deze week dus maar weer even back to normal met een gevarieerd weekmenu op tafel. Geniet!
Maandag
Als ik een aantal dagen veel heb gegeten ga ik vaak voor een salade. Super lekker, makkelijk en niet te zwaar is deze salade met noten en frambozendressing.
Dinsdag
Aan de andere kant zijn er ook gerechten die ik eigenlijk altijd wel kan eten, hoe vol ik ook zit. Zoals deze Thaise nasi met garnalen en koriander eitjes.
Woensdag
Groenten vullen is lekker makkelijk en super lekker. Zoals deze Mexicaanse gevulde courgette.
Donderdag
Ok, weer een gerecht waar je me ‘s nachts wakker voor kunt maken. Deze Surinaamse bami met kip doet het altijd goed.
Vrijdag
En om de werkweek even goed af te sluiten een bord vol met lekkere groenten. Precies wat deze spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu is.
Zaterdag
Kip uit de oven is een van mijn favorieten gerechten. Deze kip uit de oven met salie, ui en maïs is ook nog eens erg smaakvol en helemaal niet moeilijk om te maken.
Zondag
Op zondag zal ik vast wel weer trek hebben en maak ik een van mijn favorieten cakes. Namelijk deze sinaasappel courgette cake.
Ga je iets maken, laat dan even iets achter op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.