Wentelteefjes in een bakje

Als je nou zin hebt in een verwenontbijtje op zondag, of iedere andere dag van de week, en je hebt oud brood over, wat doe je dan? Dan maak je wentelteefjes in een bakje. Het leuke aan dit recept is dat je er ieder seizoen een andere versie van kunt …

Als je nou zin hebt in een verwenontbijtje op zondag, of iedere andere dag van de week, en je hebt oud brood over, wat doe je dan? Dan maak je wentelteefjes in een bakje. Het leuke aan dit recept is dat je er ieder seizoen een andere versie van kunt maken. Voor de basis heb je brood, ei en melk nodig en verder ga je variëren met seizoensingrediënten.

Denk bijvoorbeeld aan kaneel en gebakken appel in de herfst, cacaopoeder en stoofperen in de winter, vanille en rabarber in de lente en citroen met aardbeien in de zomer. Het is dan ook duidelijk te zien dat ik deze foto’s in de zomermaanden heb gemaakt, maar na het publiceren hiervan ga ik een heerlijke herfstversie voor mezelf in de oven schuiven.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 4 tot 8 sneetjes oud brood (afhankelijk van hoe groot je ovenschaaltje is)
    • 4 eieren
    • 200 ml melk
    • 1 el suiker
    • 1 tl van een smaakmaker: denk aan kaneel, cacao, vanille of citroenrasp
    • 4 el fruit topping naar keuze en afhankelijk van het seizoen
    • poedersuiker

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 20 – 25 minuten

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 4 kleine ovenschaaltjes licht in.
    2. Scheur het brood in stukken en vul ieder bakje tot driekwart. Een beetje aandrukken (lees: proppen) is hier handig bij.
    3. Klop de eieren los met de melk, suiker en smaakmaker naar keuze in een maatbeker. Verdeel daarna gelijkmatig over de schaaltjes, tot net onder de rand. In mijn recept heb ik gebruik gemaakt van vrij kleine schaaltjes. Als jouw schaaltjes veel groter zijn moet je wellicht nog wat bijmaken.
    4. Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Je ziet het gauw genoeg, want ze gaan mooi ‘rijzen’ in de oven. Tip: zet de schaaltjes op bakpapier, want ze kunnen gaan lekken.
    5. Zet de schaaltjes op een bordje, garneer met fruit en poedersuiker en serveer nog warm.

Tip: Maak er nog een groter feest van en serveer er een bakje lauwwarme custard naast. Die kun je maken terwijl de wentelteefjes in de oven staan.

Geniet van dit heerlijke ontbijtje!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer