Vorige week was weekmenu nummer 100 aan de beurt en voordat we nu weer een mijlpaal bereiken moeten er nog aardig wat weekmenu’s gemaakt worden. En dat doen we met liefde, want buiten dat we jullie graag inspiratie geven, inspireert het onszelf ook.
Ook als foodblogger heb je inspiratieloze momenten en ga je op zoek naar ideeën. Soms neem ik dan een kijkje in de koelkast en krijg ik een idee, maar dat is lang niet altijd het geval. Vaak zoek ik, net als jullie, op foodblogs en ook gewoon hier op Francesca Kookt. Want ook al ben ik er alweer 10 maanden bij, ik ken nog lang niet alle recepten hier op de blog. Zoeken via de (vernieuwde) receptenindex vind ik persoonlijk heel fijn, wat vinden jullie daarvan? Of zoeken jullie op een andere manier naar inspiratie hier op Francesca Kookt? Dat vind ik interessante dingen om te weten en zo kan ik samen met Francesca de site blijven optimaliseren naar jullie wensen.
Ik wijk weer een beetje af van het onderwerp, want jullie zijn hier natuurlijk voor het weekmenu en misschien ook wel voor de bekendmaking van de winnaar van de mega winactie bij het weekmenu van vorige week. De winnaar is geworden: Rain! We hebben zo’n vermoeden dat het pakket voor jouw mini chef Quinten, kleinste eter Owen, Papa en jezelf natuurlijk heel goed van pas gaat komen. Geniet ervan! (we hebben even mailcontact over de adresgegevens). En dat genieten geldt natuurlijk ook voor iedereen die weer gaat smullen van de gerechten uit dit weekmenu.
Maandag
Het schijnt deze week behoorlijk koud te worden, stamppot tijdens koud weer vind ik heel fijn. Dus laten we de week maar beginnen met deze oosterse sla stamppot met champignons.
Dinsdag
Francesca nam jullie mee naar de oorsprong van witte peper op Bangka in Indonesië. Daar maakte ze deze heerlijk en zeer eenvoudig te maken Tjap Tjay met garnalen. Die lijkt me wel wat!
Woensdag
Vandaag gaan we voor een snelle kip rendang met spruitjes naar Jamie Oliver’s recept. Dat kan alleen maar lekker worden!
Donderdag
Nu we richting de winter gaan, komen de wintersportkriebels ook weer naar boven. En dan denk ik natuurlijk aan schnitzels. Zoals deze gepaneerde schnitzel met overgroenten.
Vrijdag
Ultiem comfortfood, deze Italiaanse bonensoep. Zeker als het zo koud buiten is een heerlijk verwarmende soep.
Zaterdag
Niet te veel poespas en erg lekker, dat is deze pissaladière met rode kool. Het heeft ook iets gezelligs vind ik en daarom fijn voor op de zaterdag.
Zondag
En omdat het kan gaan we op zondag gewoon voor het gevlochten Nutellabrood. Heerlijk om mee te brunchen, zeker als het nog een beetje warm is.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.