“Ik ga het nu lekker wat rustiger aan doen.”, ik hoor het Pauline nog zeggen. Twee maanden later was ze op vakantie geweest, lag er een getekend boekcontract en had ze al meer dan de helft van de recepten geschreven. Ik moest er om grinniken, want dit past helemaal bij deze dame. Ze stroomt over van de creativiteit en ideeën en die moeten eruit. Gelukkig maar! Want vooral daardoor ligt er nu weer een heerlijk kookboek van haar hand in de boekhandels.
Dan heb ik het natuurlijk over Feel Good Food, het derde kookboek van Pauline Weuring, die we allemaal kennen van Uit Pauline’s Keuken. Een boek vol lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. Toegankelijk en vormgegeven in de welbekende lichte stijl van ’s lands leukste foodblogster. Tenminste, dat vind ik.
Het lukt Pauline altijd om met een handjevol makkelijk verkrijgbare ingrediënten iets heerlijks op tafel te toveren. En vaak ook nog heel bewust, zonder dat je gelijk moet gaan diëten. Het draait bij haar om balans en iedere hap moet lekker zijn. Dat zijn de twee belangrijkste pijlers waar het boek op is gebouwd.
In de hoofdstukken ontbijt, lunch, diner, nagerechten, bij de koffie en weekendbites vind je tal van recepten. Ook staan er handige tips, een saladewijzer, ultieme inrichting van de voorraadkast in en ze vertelt hoe ze zelf kookt.
Tijdens het bladeren viel mijn oog gelijk op het recept voor de taco’s met Mexican pulled chicken en die heb ik thuis snel gemaakt. Iets getweakt, dat wel, want ik blijf een eigenwijze foodblogster. Maar dat vindt ze vast niet erg. Ons oordeel: onwijs lekker! Vooral de kleuter vond dat dit veel vaker op tafel mocht komen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 kipfilets
- olijfolie om te bakken
- zeezout
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen chili (1 tl kan ook, kijk even of dat kind-technisch handig is)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 800 gr (2 blikken) tomatenblokjes
- 50 gr cheddar, grofgeraspt
- handje verse koriander, grofgehakt
- 125 gr zure room
- 12 kleine tortilla wraps
- 200 gr mais uit blik, afgespoeld
- 200 gr kidneybonen uit blik, afgespoeld
- zwarte peper
- 1 citroen
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 40 minuten
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de kipfilets.
2. Zet een hapjes- of braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook in 2 el olijfolie met een snuf zout. Voeg de komijn, chili en gerookt paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut terwijl je blijft roeren. Schenk de blikken tomatenblokjes erbij en leg de gehalveerde kipfilets in de saus. Laat dit 30 minuten op laag vuur pruttelen en draai halverwege de kipfilets om.
3. Dek in de tussentijd de tafel en zet bakjes op tafel met de cheddar, koriander, losgeklopte zure room en eventueel zelfgemaakte guacamole. Verwarm de wraps in de oven of magnetron en houdt ze warm in aluminiumfolie.
4. Haal de kipfilets uit de pan en trek ze met 2 vorken uit elkaar tot sliertjes. Schep weer door de saus samen met de mais en kidneybonen en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Schep over in een grote schaal en zet ook op tafel. Nu kan iedereen naar eigen wens de wraps beleggen. En als de wraps op zijn is dat geen enkel probleem, want zonder smaakt dit gerecht ook heerlijk.
Tip van Pauline: maak er ook en snelle coleslaw bij. Snijd daarvoor een 1/4 rode kool en 1 grote appel in reepjes en meng dit met 80 gr worteljulienne, 1 flinke el mayonaise, 1 flinke el kwark, sap van 1/2 citroen, peper en zout in een kom.
Met Feel Good Food haal je een heerlijk, toegankelijk kookboek in huis waar je zowel doordeweeks als in het weekend uit kunt koken. Met recepten waar je blij van wordt en die ook nog goed voor je zijn! Het boek kost € 19,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel of online, bijvoorbeeld bij bol.com.
Voor deze review heb ik een gratis kookboek ontvangen, lees hier mijn disclaimer.