Voor mij zijn aardappels uit de oven een van de lekkerste comfort food gerechten die er zijn. Vooral als je deze combineert met rozemarijn, knoflook en worst in dit recept voor rozemarijn aardappels met worst.
Meer aardappel recepten? Laat je hier inspireren.
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
-
- 1 kg roodschillige aardappels
- 1 bol knoflook
- grof zeezout
- 4 takjes rozemarijn
- olijfolie
- 8 merguez worstjes
- 4 takjes met cherry tomaten
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 45 minuten
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Boen de aardappels schoon en snijd ze met schil en al in kleinere stukken. Snijd met een scherp mes het kapje van de bol knoflook eraf zodat de teentjes allemaal zichtbaar zijn.
- Leg de aardappels en bol knoflook op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrooi met een snuf zeezout en de blaadjes van de takjes rozemarijn. Sprenkel er olijfolie over en meng met je handen door elkaar. Verdeel gelijkmatig over het bakblik, met de bol in het midden, en zet 25 minuten in de oven.
- Haal daarna uit de oven en leg de worstjes tussen de aardappels. Besprenkel de takjes cherrytomaten met een klein beetje olijfolie en verdeel over de aardappels. Zet het bakblik daarna nog circa 20 minuten in de oven. Draai de worstjes halverwege een keer om.
- Voordat je gaat serveren knijp je de zachte knoflook uit de bol en die meng je met een paar lepels mayonaise, zalig voor bij de aardappels!
Tip: maak er nog een groene salade bij met balsamicodressing.
Geniet van dit heerlijke comfort food! En als je er een foto van wilt delen, doe dit dan met #francescakookt zodat we het weer terug kunnen vinden. Dat vinden we leuk!