Op de een of andere manier begin ik vaak het weekmenu met een update over het weer. Misschien omdat het voor mij best wel bepaalt waar ik trek in heb en het heeft ook invloed op mijn stemming. De laatste twee dagen is het koud, maar strakblauw met een felle zon. Ik kan daar echt intens gelukkig van worden. Het oogt allemaal een stuk vrolijker, mensen gedragen zich vrolijker, het is fijner om naar buiten te gaan en zodoende is de stemming beter en kun je beter voelen waar je blij van wordt. Althans zo gaat dat bij mij.
In dit weekmenu heb ik puur een selectie gemaakt van gerechten waar ik zelf heel veel zin in heb, passend bij mijn stemming en het weer. En uiteraard zo gevarieerd en gebalanceerd als altijd. Geniet er weer van!
Maandag
We beginnen de week met een verwarmende winter minestrone met gegratineerde paddenstoelen broodjes. Jam!
Dinsdag
En op dinsdag gaan we voor een hutspot, maar dan anders. Namelijk een gebakken hutspot met panga en mosterdsaus.
Woensdag
En vandaag gaan we voor een kids proof recept, namelijk de boerenkool taco’s. Wedden dat ze nog een hapje willen 😉
Donderdag
Op deze dag is Francesca uitgerekend! Zal Frits al om de hoek komen kijken? Ik ben zó benieuwd! Voor het geval dat heb ik maar even een lekkere taart voor vandaag ingepland. Eentje die Francesca heel lekker vindt, namelijk de pecan pie. Gewoon om haar een beetje mentaal te steunen 🙂
Vrijdag
Voor deze burger met pittige zalm, zoetzure komkommer en dillesaus mag je me ‘s nachts wakker maken. Ultiem comfortfood!
Zaterdag
Mijn vader is deze week in Suriname voor vakantie en ik ben stiekem best wel jaloers. Maar, wij hebben natuurlijk dé Surinaamse bami. Een goede troost!
Zondag
En we sluiten de week af met een heerlijke ovenschotel. Eentje gevuld met geroosterde aubergine, venkel, paprika en burrata.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.