Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse en Tex Mex keuken wat tosti’s voor ons zijn. De letterlijke vertaling is dan ook ‘kaasdingetje’. Een feest voor kaasliefhebbers dus. Het is daarnaast ook nog eens super simpel om te maken en lekker als lunch of met een kom soep als avondmaaltijd. Vandaag deel ik met jullie het recept voor een quesadilla met geitenkaas en spinazie, maar varieer gerust met beleg. Houd je bijvoorbeeld niet van geitenkaas? Dan kun je ook voor een andere kaassoort gaan zoals Parmezaanse- of belegen kaas. En als je niet van kaas houdt, dan heb je pech want het heet natuurlijk niet voor niets een quesadilla 😉
Wat je nodig hebt voor 4 stuks (2 personen bijgerecht/lunch):
-
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 el geroosterde pijnboompitjes
- 4 zongedroogde tomaatjes grofgehakt (ik gebruikte een variant in balsamico azijn)
- 2 medium size (volkoren) wraps
- 1 el olijfolie
- 150 gram spinazie
- halve bol mozzarella
Wat je gaat doen voor de quesadilla met geitenkaas en spinazie
Bereidingstijd: 15 minuten
-
- Verdeel de geitenkaas, pijnboompitten en tomaatjes over 1 wrap.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat daar in 1 minuut de spinazie in slinken. Verdeel de spinazie ook over de wrap.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de wrap.
- Verhit een koekenpan op medium vuur en leg daar de belegde wrap in. Leg de andere wrap erboven op en keer na een paar minuutjes om (check of de kaas aan het smelten is en of de onder kant een beetje bruin begint te worden). Laat nu de andere kant lichtjes bruin worden.
- Haal de quesadilla uit de pan, laat heel even afkoelen en snijd dan in vier stukken. Heerlijk bij een kom soep en je maakt er ook gemakkelijk meerdere (warm houden kan prima in aluminiumfolie).
Variatietip: mijn man houdt niet van geitenkaas, dus voor hem maakte ik een variant met stukjes gedroogde ham en een mix van Parmezaanse en belegen kaas. Ook erg lekker!
Recept & fotografie: Dominique