Op het moment dat dit weekmenu online verschijnt ben ik op de terugweg naar Nederland na een weekje wintersporten in Frankrijk. En ik heb een flauw vermoeden dat er in de afgelopen week behoorlijk wat kaasfondues en baguettes gesmikkeld zijn. Dat hoort ook natuurlijk, op vakantie moet je ervan genieten daarom heet het ook vakantie.
Maar vanaf maandag gaan we wel weer even een beetje ‘normaal’ doen. Uiteraard nog steeds genieten, alleen met wat meer balans dan op wintersport. Daarom deze week een gevarieerd weekmenu met lekker veel groenten.
Maandag
We beginnen de week meteen maar goed met deze voedzame spinaziesalade met paddenstoelen, paksoi en tofu.
Dinsdag
In vis zit een heleboel wat goed voor ons is en is daarnaast ook gewoon heel erg lekker. Deze vis kebabs met couscous zijn dan ook totaal geen straf om te eten!
Woensdag
Deze vlinderpasta met spinazie en pimenton is een van mijn favoriete pasta’s. En van spinazie word je sterk zeggen ze.
Donderdag
Dit voedzame gerecht met gehakt, prei en yoghurt zet je zo op tafel!
Vrijdag
Het handige aan soep vind ik altijd dat je er met gemak veel groenten in kunt verwerken. Deze vissoep met Chinese szechuan peper bevat naast groenten ook nog eens heerlijke kruiden en vis.
Zaterdag
Wat is het elke keer toch weer fijn wanneer je een gerecht in de oven schuift en er zo iets lekkers uitkomt! Precies wat er gebeurde met deze geroosterde groenten met burrata.
Zondag
Oke, hier ben ik misschien een beetje aan het spijbelen. Maar er zit toch echt groente in deze pompoentaart met nootmuskaat en kaneel! En daarom reken ik ‘m gewoon goed 🙂
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique