Heb je een blikje croissantdeeg in huis? Mooi. Dan hoop ik ook dat je wat blauwe bessen in de koeling of vriezer hebt liggen en dan kun je zo aan de slag! Deze croissantpudding met blauwe bessen en pecannoten is namelijk in een handomdraai gemaakt. Ideaal voor het paasontbijt of voor iedere andere zondagochtend als je de mensen aan je ontbijttafel blij wilt maken.
Wat je nodig hebt voor 6 personen
-
- boter
- 250 ml slagroom
- 3 eieren
- 100 gr mascarpone
- 100 gr witte basterdsuiker
- rasp van 1 citroen
- 1 blikje deeg voor grote croissants (bijvoorbeeld van Danerolles)
- 100 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
- handje pecannoten, grofgehakt
- om te serveren: poedersuiker en (optioneel) een potje lemon curd
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 45 minuten
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een rechthoekige ovenschaal (gewoon een normaal formaat, maakt niet zo heel veel uit) in met een dun laagje boter.
2. Meng de slagroom, eieren, mascarpone, basterdsuiker en citroenrasp in een kom en klop 2 minuten los met de handmixer.
Tip: nu niet gedaan, maar mij lijkt dat een theelepel vanille extract hier ook goed bij zou passen.
3. Open het blikje croissantdeeg en rol de croissants zoals aangegeven. Leg ze vervolgens, lepeltje lepeltje, tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de helft van de blauwe bessen erover en schenk het mengsel er gelijkmatig overheen. Verdeel daar de laatste blauwe bessen en pecannoten weer over.
4. Zet de schaal in de oven en bak de croissantpudding in 45 minuten gaar en goudbruin.
Tip: houd de pudding vanaf 20 minuten goed in de gaten dek af met aluminiumfolie als de bovenkant van de croissants te bruin wordt.
5. Haal de schaal uit de oven, bestrooi met poedersuiker en serveer op tafel. Eventueel met een potje lemon curd erbij. Want dat is lekker.
Geniet van deze croissantpudding tijdens het ontbijt of serveer ‘m als toetje na de brunch. Ook heerlijk met custard erbij of een bolletje vanille ijs.
Recept & fotografie: Francesca