Gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat

Deze heerlijke gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat is typisch een fijn gerecht voor de maandag. Vegetarisch, snel te bereiden, lekker voor het hele gezin en je wordt er blij van. Tenminste, ik word altijd heel erg blij van gnocchi. Waar komt gnocchi vandaan? Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, maar …

Deze heerlijke gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat is typisch een fijn gerecht voor de maandag. Vegetarisch, snel te bereiden, lekker voor het hele gezin en je wordt er blij van. Tenminste, ik word altijd heel erg blij van gnocchi.

Waar komt gnocchi vandaan?

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, maar niet zoals spaghetti of macaroni. De basis van dit bolletje bestaat namelijk uit meel, ei en… aardappel! Dit zorgt ervoor dat het een hele zachte en lichte textuur heeft. Het woord ‘gnocchi’ komt van gnocco, wat klont betekent. Niet per se een hele aantrekkelijke gedachte, maar gelukkig maakt de smaak van het ingrediënt alles goed.

Er zijn veel verschillende recepten met gnocchi te vinden. Zo is ook mijn gnocchi gerecht met pesto, tomaten en mozzarella een enorme aanrader.

Wat je nodig hebt voor gnocchi met spinazie en zongedroogde tomaat 4 personen

    • 400 gr gnocchi (bijvoorbeeld van DeCecco)
    • 2 sjalot, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • olijfolie
    • 400 gr bladspinazie
    • 1 blik (400 gr) pomodorini of blokjes tomaat
    • 1 potje (150 gr) zongedroogde tomaat, uitgelekt en grofgehakt
    • zwarte peper
    • zeezout
    • 1 tl gedroogde oregano
    • om te serveren: geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Bereid de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

2. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook in 2 el olijfolie. Voeg de spinazie toe in delen totdat deze geslonken is en roer het blik pomodorini erdoor. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

3. Schep de stukjes zongedroogde tomaat erdoor en breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Roer de gnocchi door de saus, verwarm en serveer met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer