Dit is zo’n heerlijk gerecht om de week mee te beginnen. Vegetarisch, weinig ingrediënten nodig, makkelijk om te maken en bijna iedereen vindt het lekker. Dus iedereen vanavond maar aan de gegratineerde ravioli dan?
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 500 gr verse ravioli, bijvoorbeeld gevuld met kaas
- 1 ui, gesnipperd
- zeezout
- 2 blikken gepelde tomaten
- blaadjes van 4 takjes tijm
- 200 gr bladspinazie
- zwarte peper
- Parmezaanse kaas
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 20 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de ravioli 1 minuut in kokend water met een snuf zout, giet af en meng met een klein scheutje olijfolie.
3. Verhit een hapjespan, schenk hier 1 el olie in en fruit de ui 2 minuten met een flinke snuf zout. Schenk de blikken tomaat erbij en roer de blaadjes van de takjes tijm erdoor. Laat 5 minuten pruttelen en roer daarna de bladspinazie erdoor. Weer 5 minuten laten pruttelen en breng op smaak met zwarte peper.
Tip: Extra groenten toevoegen? Roer dan op het laatst ook wat gehalveerde cherrytomaten of geraspte wortel erdoor.
4. Pak een ovenschaal en schenk de helft van de saus op de bodem. Schep hier de ravioli op en schenk daarna de rest van de saus erover. Rasp een royale laag Parmezaanse kaas over de bovenkant en schuif de schaal voor 20 minuten in de oven.
Recept & fotografie: Francesca