Dit recept is heel makkelijk om te maken en het resultaat smaakt overheerlijk! Ik maakte deze groene asperges en aardappeltjes laatst bij deze tagliata met balsamicostroop en dat was een zalige combi.
Maar je kunt ‘m ook heel goed serveren bij geroosterde kip of gebakken vis, een multifunctioneel bijgerecht dus. Gebruik hiervoor wel voorgegaarde schijfjes aardappel, want anders heeft de aardappel meer tijd nodig dan de groene asperges waardoor die dan weer veel te zacht worden en dat is zonde.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 500 gr groene asperges, onderkanten verwijderd
- 450 gr aardappelschijfjes, voorgegaard
- bakolijfolie
- zeezout
- 75 gr panko
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- ½ tl rozemarijn (vers of gedroogd), fijngehakt
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 30 minuten
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Bekleed een bakblik met bakpapier of vet een grote, platte ovenschaal in. Leg de groene asperges op het bakblik/in de ovenschaal en besprenkel met bakolie en een snuf zout. Smeer de asperges in met je handen.
-
Verdeel de aardappelschijfjes erover en besprenkel ook deze met bakolie.
-
Meng de panko met knoflook, rozemarijn, flinke snuf zout en peper in een kommetje en verdeel gelijkmatig over de aardappeltjes.
-
Zet het bakblik/ovenschaal in de oven en bak 25 – 30 minuten in de oven totdat de groene asperges gaar zijn en de bovenkant goudbruin kleurt. Check de garing goed voordat je het uit de oven haalt.
Recept & fotografie: Francesca