Het zit me even niet mee hier achter de laptop. De combinatie zieke baby en een gigantische ‘writer’s block’ zorgen ervoor dat bloggen voor geen meter lukt. En je zult altijd zien dat dat juist gebeurt als Dominique op vakantie is. Ik besloot daarom een paar dagen niet te bloggen en even wat rust te nemen. Of het gewerkt heeft? Tja, wat zal ik zeggen. De baby is nog niet beter en ik ook niet, geloof ik ;-). Laat ik het nog maar een paar dagen geven, niet iedereen kan altijd knallen.
Ik bekeek vanochtend de foto’s van onze vakantie naar Portugal en ontdekte de waanzinnig lekkere aardappelsalade die ik daar had gemaakt. Mooi moment om het recept daarvan met jullie te delen. Is trouwens ook perfect om voor te bereiden, je kunt ‘m namelijk lauwwarm of koud serveren.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine winterwortel
- 2 trostomaten
- bakolijfolie
- zout
- olijfolie extra vergine
- ciderazijn (witte wijnazijn kan ook)
- mayonaise
- handje verse koriander
- handje verse peterselie
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Schil de aardappels of boen ze schoon en snijd in grove stukken. Zet op het vuur met een bodempje water en kook in circa 15 minuten totdat ze net gaar zijn. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water.
2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de winterwortel en tomaten in kleine stukjes.
3. Zet de aardappelpan weer op het vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el bakolie met een snufje zout. Voeg de winterwortel toe en bak nog 2 minuten. Als laatste komen de tomaten erbij. Bak nog 2 minuten.
4. Zet het vuur uit en schep de aardappels in de pan. Schenk er een flinke scheut olijfolie in, circa 4 el azijn en 2 el mayonaise. Hak de kruiden grof, voeg die ook toe in de pan samen met een snuf gemalen zwarte peper en schep alles goed door. Proef en breng eventueel extra op smaak met azijn, peper of zout.
Deze aardappelsalade is heerlijk om zo te eten als lichte avondmaaltijd, tijdens de lunch of brunch. Of serveer er een stukje gegrild vlees of vis bij.
Recept & fotografie: Francesca