Vorige week kregen jullie van mij al het recept van de paprikahummus. Die smaakt gewoon zo, met brood of naan, uit het bakje al heerlijk. Maar je kunt er ook heerlijke wraps met paprikahummus, geroosterde bloemkool en spinazie mee maken! Lekker als lunch bijvoorbeeld. En omdat je de onderdelen (na bereiding) kunt bewaren in de koelkast is het ook nog eens een makkelijk gerecht om voor te bereiden in de avond of in het weekend.
Wat je nodig hebt voor 4 wraps
- 200 gr bloemkool in roosjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- zeezout
- bakolijfolie
- 4 wortelwraps (van No Fairytales, te vinden in het koelschap)
- 1 bakje paprikahummus (kijk hier voor het recept)
- 100 gr babyspinazie
- 1/2 rode paprika in reepjes
- handje platte peterselie, grofgehakt
Wat je gaat doen
Voorbereiding: 25 minuten / Bereiding: 5 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de roosjes bloemkool op. Bestrooi met paprikapoeder, snuf zeezout en besprenkel met bakolie. Meng met je handen door elkaar en verdeel daarna de bloemkoolroosjes gelijkmatig over het bakblik. Zet in de oven en rooster 15 minuten, schep halverwege om. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
Tip: In de tussentijd kun je de paprikahummus maken volgens dit recept. Beide onderdelen kun je, afgedekt, 2 dagen in de koelkast bewaren.
2. Verwarm de wortelwraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer een royale laag van de paprikahummus over een wrap en beleg deze met een handje babyspinazie, wat reepjes paprika en bloemkoolroosjes. Strooi er nog wat platte peterselie over en rol op. Snijd doormidden zodat je de wrap makkelijker kunt eten.
Hou je van kaas op je wrap? Voeg dan ook eens wat verkruimelde feta of reepjes gegrilde halloumi toe.
Recept & fotografie: Francesca