Het weekmenu van deze week is eigenlijk heel ‘normaal’. Doordeweeks vind je een variatie aan vegetarische-, vlees-, gevogelte- en vleesgerechten. Eet je verschillende koolhydraatbronnen verdeeld over de week, zoals aardappels of pasta. Er is rekening gehouden met seizoensproducten en doordeweeks duurt het niet langer dan 30 minuten om een gerecht op tafel te zetten. In het weekend eten we waar we trek in hebben en bakken we ook nog iets lekkers.
Het is dus een voedzame week geworden waarin we ook niet vergeten te genieten, precies hoe ik het weekmenu het liefste zie! Eet smakelijk.
Maandag
Een gemakkelijk vegetarisch gerecht voor op maandag: wokschotel met tofu en gestoomde groenten.
Dinsdag
Vandaag gaan we voor een lekker stukje vis. Namelijk deze krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree.
Woensdag
Het is wel weer tijd voor boerenkool. Van deze minestrone met boerenkool en balletjes zal je zeker smullen.
Donderdag
En ook spruitjes mogen weer. Wat dacht je van geroosterde spruitjes met bospeen en kip?
Vrijdag
Deze plaattaart met pompoen en gehakt is favoriet bij jong en oud.
Zaterdag
In het weekend gaan we onszelf eens lekker verwennen met deze pappardelle met truffel.
Zondag
En op zondag gaan we daar gewoon mee door en bakken we zelfgemaakte snickers.
Ga je iets maken, vertel het ons dan op social media. Dat vinden we leuk! Vergeet niet te taggen met #francescakookt zodat we jullie foto’s weer terug kunnen vinden.
Liefs, Dominique