Als je van bakken houdt, ken je Laura vast en zeker. Is het niet van haar populaire bakblog Laura’s Bakery, is het wel van het basisbakboek dat zij vorig jaar uitbracht. In de Nederlandse blogwereld kun je haar gerust de bakkoningin noemen. Want ten eerste, vrijwel alles wat Laura bakt, ziet er perfect uit en wil je eten. En ten tweede kloppen haar helder omschreven recepten als een bus. Een essentieel onderdeel van bakken, want het blijf toch iets anders dan koken. Verhoudingen, texturen en productkeuze zijn van groot belang en als het recept niet precies klopt, gaat het al snel mis. Vaak genoeg grijp ik dan ook even terug op Laura’s kennis als er tijdens het bakken iets mis dreigt te gaan.
Het Laura’s Bakery Bakboek
Maar waar ik het vandaag met jullie over wil hebben is haar nieuwe boek, het Laura’s Bakery bakboek. Een logisch vervolg op haar vorige boek waarin ze laat zien wat je allemaal kunt bakken nu je de basis onder de knie hebt. Van taart tot aan klein gebak, desserts en koekjes. En die zijn ook prima te doen voor onervaren bakkers! Zorg wel dat je voldoende boter en suiker in huis hebt, want als je wilt bakken zoals Laura dan ga je er helemaal voor 😉
Zoete baksels en meer…
Naast al die heerlijke baksels vind je in dit boek ook een aantal recepten voor vullingen en toppings, tips en trucks en borrelhapjes. Al vind ik dat Laura’s sterkste punt toch bij de zoete baksels ligt, is het wel heel leuk dat je vrijwel alles voor een feestje in dit boek kunt vinden.
Aan de slag
Zelf ben ik dol op MonChou taart, dus toen ik de MonChou tartelettes in het boek zag staan moest ik die natuurlijk wel proberen. En ik kan alvast verklappen, die vielen absoluut niet tegen!
Wat je nodig hebt voor 10 stuks
-
- 200 gr bloem
- 30 gr amandelmeel
- 80 gr poedersuiker
- snuf zout
- 120 gr boter
- 30 gr losgeklopt ei
- 190 ml slagroom
- 75 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- 150 gr MonChou
- blik kersenvlaaivulling
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 40 minuten + 75 minuten wachttijd
-
-
Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe om er een samenhangend deeg van te maken. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte. Gebruik een uitsteker die een flink stuk groter is dan je bakringen om een stuk deeg uit te steken. Je kunt ook een cirkel met een mesje uitsnijden. Vet je bakvormpjes in, bekleed ze met deeg en snijd het overtollige deeg weg.
-
Zet de bakvormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
-
Bak de tartelettes in 12 tot 15 minuten gaar op 170 graden.
-
Maak de vulling. Klop de slagroom stijf en mix in een andere kom suiker, vanille-extract en MonChou tot een romig mengsel. Spatel de stijfgeklopte slagroom er rustig door. Zet de vulling minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
-
Wanneer de vulling stijf is en de tartelettes zijn afgekoeld, kun je ze vullen. Verdeel de MonChou-vulling over de taartbodempjes. Schep bovenop elk taartje ongeveer een eetlepel kersenvlaaivulling. Je houdt waarschijnlijk een beetje over.
-
Tip: je kunt natuurlijk ook zelf kersenvlaaivulling maken, wil ik zeker eens proberen wanneer er weer verse kersen in het seizoen zijn.
Houd je van bakken (of wil je graag leren bakken) en wil je een bakboek waar je alles in vindt voor een feestje? Dan is het nieuwe Laura’s Bakery bakboek echt iets voor jou! Je kunt ‘m vinden in boekhandels of bestellen via bol.com voor €24,95.