Met het weekend in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel.
Meer borrelplank inspiratie? Bekijk hier al mijn recepten ervoor.
Wat je nodig hebt voor 3 bakjes
Smeersel van cocktailgarnalen en kerrie:
-
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl sjalot, fijngehakt
- 2 tl bieslook, fijngehakt
- 1 tl kerriepoeder
- witte peper
- zeezout
- citroenrasp
- 100 gr cocktailgarnalen
Smeersel van ricotta en pesto:
-
- 8 el ricotta
- 2 el pesto
- 4 cherrytomaten, fijngehakt
Smeersel van geroosterde paprika en olijven:
-
- 2 geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt
- 125 gr taggia olijven zonder pit, uitgelekt
- 2 ansjovisfilets
- 1 tl limoensap
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Smeersel van cocktailgarnalen en kerrie:
Klop de yoghurt, mayonaise, sjalot, bieslook en kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en citroenrasp. Roer als laatste de cocktailgarnalen erdoor.
Smeersel van ricotta en pesto:
Roer de ricotta los en meng met de pesto en fijngehakte cherrytomaten. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout (afhankelijk van hoe sterk je pesto is). Ook lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Smeersel van geroosterde paprika en olijven:
Meng de geroosterde paprika’s, olijven en ansjovisfilets in een hakmolen of keukenmachine en maal helemaal fijn. Breng op smaak met limoensap en zwarte peper.
Zo makkelijk kan het leven soms zijn! Drie heerlijke smeersels voor de borrelplank die je kunt serveren met stokbrood of toastjes. Geniet ervan.
Recept & fotografie: Francesca