We sluiten onze sinterklaasweek vandaag af met een makkelijk dessert voor pakjesavond. Deze cheesecake in een glaasje kun je makkelijk voorbereiden en kan zo vanuit de koelkast geserveerd worden. Haal de glaasjes wel een half uur voordat je gaat eten uit de koelkast zodat de bodem weer op temperatuur kan komen en garneer pas op het laatste moment met de gehakte truffelkruidnoten. Dan blijven die lekker knapperig.
Wat je nodig hebt voor 4 – 6 personen
-
- 100 gr truffelkruidnoten + extra om te serveren
- 30 gr boter, gesmolten
- 200 gr roomkaas, kamertemperatuur
- ½ tl vanille extract
- 20 gr poedersuiker
- 100 ml slagroom
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: Voorbereiden 20 minuten + opstijven 1 uur + bereiden 5 minuten
-
-
Maal de 100 gr truffelkruidnoten helemaal fijn en meng met de gesmolten boter. Maak hiervan een bodem in 4 (of 6, dan worden ze iets kleiner) glazen of bakjes.
-
Klop de roomkaas los met vanille extract en poedersuiker. Schenk de slagroom erbij en klop met de (hand)mixer stijf. Verdeel dit mengsel over de bodems.
-
Zet de glazen afgedekt in de koelkast om op te stijven, minimaal 1 uur.
-
Haal 30 minuten voordat je gaat serveren uit de koelkast en garneer met grofgehakte truffelkruidnoten.
-
Recept & fotografie: Francesca