Curry met kip, pompoen en garam masala

Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw curry recept. Dus daarom deel ik vandaag mijn curry met kip, pompoen en garam massala maar al te graag met jullie, want het is een hele fijne! Én geschikt voor het hele gezin omdat dit voor de verandering eens geen pittige …

Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw curry recept. Dus daarom deel ik vandaag mijn curry met kip, pompoen en garam massala maar al te graag met jullie, want het is een hele fijne! Én geschikt voor het hele gezin omdat dit voor de verandering eens geen pittige curry is, maar wel zoet en kruidig door de pompoen en heerlijke garam massala. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 2 el bakolijfolie
    • 4 kipdrumsticks (ca. 600 gr)
    • 1 ui, gesnipperd
    • zeezout
    • 2 tl garam massala
    • 400 gr pompoenblokjes
    • 1 el tomatenpuree
    • 1/2 el gemberpasta
    • 250 ml kippenbouillon
    • 20 ml slagroom
    • 300 ml tomatenpulp (3/4 blik)
    • paar takjes verse koriander, grofgehakt
    • 4 el yoghurt
    • 1 naan
    • rijst of krieltjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten pruttelen

    1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Braad de kipdrumsticks op medium tot hoog vuur even kort rondom bruin aan.

    2. Haal de kipdrumsticks uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui met een snuf zout en de garam massala aan.

    3. Voeg de pompoenblokjes, tomatenpuree en gemberpasta toe en bak voor 2 minuten mee.

    4. Doe de kipdrumsticks terug in de pan en voeg de kippenbouillon, slagroom en tomatenpulp toe. Zet het vuur lager en laat 40 minuten pruttelen. Keer op de helft van de tijd de drumsticks om.

    5. Haal na 40 minuten de kipdrumsticks uit de pan, laat even afkoelen en pluk de kip. De botjes en het vel gooi je weg.

    6. Zet het vuur wat hoger om de saus in te laten koken en pureer de pompoen met een pureestamper.

    7. Doe de kip er weer bij en warm het geheel nog even door. Garneer met wat verse koriander en een lepel yoghurt. Serveer met naan en rijst of krieltjes om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Tip: wil je liever toch wat meer pit in de curry? Voeg dan naar smaak wat chilivlokken toe bij stap 6.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca