Wanneer ik zin heb in garnalen én comfort food is dit een van de gerechten waar ik direct aan denk. Grote garnalen die kort gegaard zijn in een zalige tomatensaus. Je eet het gerecht met brood om in de saus te dopen. Of je kookt er pasta bij die je door de saus roert. Ongeacht waar je voor kiest zal het genieten worden!
Handig om te weten: ik kies altijd voor de tijgergarnaal, oftewel de ‘black tiger gamba’. Deze koop ik ingevroren bij mijn visboer en bewaar ik thuis in de vriezer. Zo weet ik dat ik de meest verse te pakken heb, want als je ze ‘vers’ in de vitrine ziet liggen dan zijn ze meestal al ontdooid. Dat komt omdat deze garnalen niet in onze wateren worden gekweekt of gevangen. Dat is ook goed om te weten, de black tigers komen dus zowel uit het wild, maar ook uit kweekvijvers. Het is bij kweek van belang dat je let op het ASC-keurmerk.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 1 ui, in halve ringen
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- bakolijfolie
- 1 rode paprika, grofgehakt
- 1 groene paprika, grofgehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 400 ml passata (tomatensaus)
- 800 gr grote garnalen (of 600 gr als je er nog pasta aan toevoegt), schoongemaakt
- witte peper
- zeezout
- handje verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
- serveersuggestie: eet met pasta (al dente gekookt) of met salade en brood
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 25 minuten
1. Zet een hapjespan op het vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el olie. Voeg de paprika, tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten.
2. Schenk de passata erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe en gaar deze in de saus. Schenk er eventueel nog een klein scheutje warm water (of kookvocht van de pasta) bij als de saus droog wordt. Breng op smaak met peper, zout en koriander of peterselie.
3. Schep de saus door de pasta of serveer de garnalen een salade en stevig brood om in de saus te dopen.
Recept & fotografie: Francesca