Zoals jullie misschien al vernomen hebben, ga ik vanaf februari het Francesca Kookt-team verlaten. Aankomende woensdag is officieel mijn allerlaatste dag en dan ga ik jullie ook nog uitgebreid bedanken en terugblikken op de afgelopen twee jaar. Dus daar ga ik in dit weekmenu verder niet teveel op in. Maar dit is wel al mijn allerlaatste weekmenu! En om die reden leek het mij toepasselijk om een van mijn allereerste weekmenu’s te herhalen. Namelijk het wintersport weekmenu. Heel toevallig ben ik op het moment dat dit weekmenu online komt ook nog eens onderweg naar de sneeuw, dus 1 + 1 was weer eens 2.
Zoals ik toen ook al bij het menu schreef, is skiën een van mijn grootste passies naast koken. En daardoor voelt het ook heel goed om mijn laatste weekmenu af te sluiten met allerlei lekkers dat je tijdens een wintersportvakantie eet. Op de momenten dat ik deze gerechten zelf eet, ben ik namelijk altijd heel gelukkig. En dat lijkt me toch wel een mooie gedachte voor mijn laatste weekmenu.
Maandag
Tussen de middag eet je op wintersport vaak warm, maar dat hoeft niet altijd een groot gerecht te zijn. Een stevige, goedgevulde maaltijdsoep zorgt vaak ook al voor een hoop energie en is lekker verwarmend. Zoals deze Italiaanse bonensoep (in Italië kun je trouwens ook fantastisch skiën).
Dinsdag
In welk land je ook gaat wintersporten, je vindt er bijna altijd wel pasta in de restaurants op de piste. Omdat het nu eenmaal een goede energie leveraar is en natuurlijk ook gewoon onwijs lekker. Net als deze pasta ovenschotel met tonijn.
Woensdag
Deze schnitzel met ovengroenten behoeft denk ik weinig uitleg. In Oostenrijk heb ik een keer (wel samen hoor) een schnitzel van een halve meter lang gegeten. Getraind schnitzeleter dus 😉
Donderdag
Een van de állerlekkerste dingen die je kon eten op de piste in Gerlos (Oostenrijk) waar ik skiles heb gegeven, waren kippetjes van het spit. Deze geroosterde kip met koolsalade is natuurlijk wel iets anders, maar ook zo onwijs lekker!
Vrijdag
Een goede hamburger is ook zo’n gerecht wat je tussen de middag echt even op kan peppen voor nog een middagje knallen. Zoals deze Italiaanse hamburger.
Zaterdag
Zowel in Frankrijk als in Zwitserland is kaasfondue een vast begrip in de wintersportgebieden. Heerlijk!
Zondag
En natuurlijk kaiserschmarrn, die mag niet ontbreken deze week! Het ultieme wintersportgerecht van Oostenrijk als je het mij vraagt. Deze variatie met abrikozencompote is onwijs lekker.
Dat was ‘m dan, mijn laatste weekmenu. Ik hoop dat jullie er van gaan genieten en ook gaan genieten van al die lekkere weekmenu’s die nog gaan komen. Maar daar heb ik eigenlijk wel het volste vertrouwen in. Eet lekker allemaal!
Liefs, Dominique