Het wordt prachtig mooi weer deze week dus we kunnen genieten van heerlijke voorjaarsgerechten…in de zon! Ik ga dit weekend maar vast alle kussens uit de schuur halen en de tuin voorjaarsklaar maken. We zijn wel toe aan de zon, vinden jullie ook niet?
Ik heb er daarom ook voor gezorgd dat het weekmenu vol zit met heerlijke, zonnige gerechten. Eet lekker!
Maandag
Als je van courgette linten maakt, kun je er een heerlijk frist ‘pastagerecht’ van maken. En dat smaakt zalig in combinatie met de walnootpesto.
Dinsdag
Tijd om de barbecue op te stoken! Deze garnalenspiesen met citroen en peterselie zijn zo gaar op de kolen en smaken heerlijk.
Woensdag
Deze verrassende Tex Mex kipsalade met groene asperges, mango en limoendressing heb je binnen 30 minuten gemaakt en smaakt heel lekker in combinatie met geroosterd brood of tacochips.
Donderdag
Een simpele pasta vandaag op het menu. Lekker in combinatie met de doperwten, tonijn en tomatensaus.
Vrijdag
Een van mijn favoriete Italiaanse recepten is tagliata. Reepjes rosé gebakken vlees met balsamicostroop en rucola. Serveer er geroosterde aardappelen met olijfolie, rozemarijn en zeezout bij uit de oven.
Zaterdag
Zelf ijs maken is ontzettend leuk om te doen, ook samen met kinderen. In dit artikel vind je alle informatie over de basis en daarmee maak je heel gemakkelijk zelf room-, sorbet- en waterijs. Wat is jouw favoriete smaak?
Zondag
Gebruik de zondag om broodbeleg te maken waar je de rest van de week mee vooruit kunt. Zoals bijvoorbeeld deze doperwtenspread met munt en basilicum.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.