Ik maakte dit recept onlangs toen we een video aan het opnemen waren over elektrisch koken (die vind je hier). Heel eerlijk, ik had het recept niet echt goed voorbereid en was aan het koken met allemaal ingrediënten die ik nog in huis had.
Het resultaat van deze kabeljauwcurry met kerrie, raapstelen en bloemkoolrijst was vervolgens zo lekker dat ik jullie het recept zeker niet wil onthouden. Makkelijk om te maken (binnen 20 minuten klaar), geschikt voor het hele gezin en vol groenten en eiwitten! Zelfs de dreumes at zijn bordje gulzig leeg, daar worden mama’s zoals ik dan weer heel blij van. Zo zie je maar weer dat de lekkerste recepten ontstaan als je er niet te lang over nadenkt ;-).
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- ½ of 1 rode peper (afhankelijk van hoe pittig je het wilt maken), zaadlijsten verwijderd
- zonnebloem- of arachideolie
- 400 gr kabeljauw, in grove stukken
- 2 el kerriepoeder
- zwarte peper
- 200 gr linzen (bijvoorbeeld uit stazak)
- scheutje (circa 50 ml) kokosmelk
- 400 – 500 gr bloemkoolrijst
- zeezout
- 400 gr raapstelen, grof gehakt (vervang door 300 gr spinazie buiten het seizoen)
- optioneel: handje verse koriander, grof gehakt
Wat je gaat doen
Bereiding: 20 minuten
1. Hak de ui, knoflook, gember en rode peper fijn in een hakmolen of keukenmachine.
2. Verhit een hapjespan en fruit het ui-mengsel 2 minuten in een scheutje olie.
3. Voeg de stukken kabeljauw toe en roer de kerrie, snufje zwarte peper, linzen en kokosmelk erdoor. Zet de deksel op de pan en laat 5 minuten stoven op middelhoog vuur.
4. Roerbak in de tussentijd de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar met een scheutje olie en een snufje zout.
5. Meng de raapstelen door de kabeljauwcurry en laat nog kort stoven met de deksel op de pan tot de raapstelen zijn geslonken. Proef daarna en breng verder op smaak met zout en peper. Haal voor de allerkleinsten vast een portie uit de pan voordat je zout toevoegt.
6. Schep op ieder bord een torentje bloemkoolrijst en verdeel daar de kabeljauwcurry over. Garneer eventueel met gehakte koriander en serveer.
Recept & fotografie: Francesca