Nog geen beoordelingen

Blondies met kruidnoten

45 minuten
Gebak
Sinterklaas

Zijn jullie ook al zo lekker aan het genieten van al het Sinterklaas lekkers? Ik ben echt gek op speculaas en kruidnoten. Marsepein vind ik ook geweldig, maar daar blijf ik voor mijn eigen veiligheid maar vanaf. Natuurlijk kun je al dat lekkers gewoon zo eten en dat is al …

Zijn jullie ook al zo lekker aan het genieten van al het Sinterklaas lekkers? Ik ben echt gek op speculaas en kruidnoten. Marsepein vind ik ook geweldig, maar daar blijf ik voor mijn eigen veiligheid maar vanaf. Natuurlijk kun je al dat lekkers gewoon zo eten en dat is al verrukkelijk, maar ik vind het ook leuk om er iets bijzonders mee te maken voor nog meer variatie in de sinterklaastijd. Zoals deze blondies met kruidnoten bijvoorbeeld! Ze zijn heel makkelijk om te maken en staan dan ook binnen 45 minuten op tafel. Ideaal voor het heerlijk avondje 🙂

Ingrediënten

  • 225 gr gesmolten roomboter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 2 tl amandel essence, vanille essence kan ook
  • 320 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 gr kruidnoten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante (25 x 25 cm) of rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm) met bakpapier.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en suiker in 3 minuten luchtig en romig.
  • Klop een voor een de eieren erdoor gevolgd door het amandel essence.
  • Meng de bloem met het zout en bakpoeder en meng dat door het boterbeslag.
  • Roer tenslotte de kruidnoten erdoor en schep het geheel de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de blondies in 25 - 30 minuten net onder het midden in de oven goudbruin. Ze hoeven niet helemaal stevig te zijn, want blondies worden juist onweerstaanbaar door een ‘chewy’ structuur.
  • Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in vierkantjes.
  • Bewaar na het afkoelen afgedekt in de koelkast.

Notities

  • Met dit recept maak je 16 blondies.
  • Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 minuten.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer