Hapjes die je vooraf kunt maken tijdens de feestdagen zijn de beste. Vooral als ze zo lekker smaken als deze pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie. Van de plakjes pancetta maak je de bakjes in een muffinblik en die worden gevuld met een heerlijk mengsel van blokjes aardappel met appel en zachte geitenkaas.
Je kunt de hapjes al een dag eerder bereiden en bakken. Je bewaart ze daarna afgedekt in de koelkast. Warm ze dan wel even op in de oven vlak voor het serveren, circa 10 minuten op 100 graden. Maar ‘vers’ uit de oven smaken ze het allerlekkerst, want dan blijft de pancetta ook goed krokant. De vulling kun je natuurlijk ook al een dag eerder bereiden en in de koelkast bewaren, het vullen en daadwerkelijk afbakken is dan nog maar een fluitje van een cent.
Ingrediënten
- 150 gr vastkokende aardappels
- 120 gr friszoete appel, bijvoorbeeld Kanzi of Elstar
- 75 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
- 3 blaadjes salie, fijngehakt
- zeezout
- zwarte peper
- 18 plakjes pancetta
Ook nodig
- muffinbakvorm met 12 bakjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en snijd ze in hele kleine blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dezelfde kleine blokjes.
- Blancheer de blokjes aardappel 2 - 3 minuten in kokend water. Schep over in een vergiet en spoel na met koud water.
- Meng de aardappelblokjes met de appelblokjes, verkruimelde geitenkaas, fijngehakte salie en een snufje zout en peper in een kom.
- Bekleed de bakjes van de muffinbakvorm met de plakjes pancetta. Voor ieder bakje heb je 1,5 plakje nodig.
- Verdeel daarna de vulling gelijkmatig over de 12 bakjes.
- Zet in de oven en laat 15 - 18 minuten bakken tot de pancetta aan de randen bruin en krokant is en de binnenkant gaar en goudbruin is gekleurd.
Notities
- Met dit recept maak je 12 hapjes.
- Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 - 18 minuten.
Recept & fotografie: Francesca