Ik ben er helemaal klaar voor! Voor de kerstdagen dus…met onze kerstboom, kaarsen, kerstmuziek, recept ideeën én kerstsokken. Want die horen er natuurlijk bij! Nu alleen nog een mooie taart voor tweede kerstdag…Eens even kijken of ik nog een feestelijk én makkelijke kersttaart voor jullie heb 🙂
Showstopper voor het kerstdiner
Dit jaar zorgen we voor de ‘kerst op de taart’ met makkelijke bakrecepten waarmee je echt de show steelt. Wat denk je van deze prachtige Red Velvet kersttaart. In de echte kerstkleuren rood, groen en goud zet je hiermee iets spectaculairs op tafel.
En het mooiste is: je zet hem binnen 10 minuten in de oven als je voor gemak gaat. Vervolgens hoef je even helemaal niks doen en daarna komt het leukste gedeelte: het decoreren. Met deze Red Velvet kersttaart kun je helemaal los gaan qua decoratie, hoe leuk is dat? Leef je uit en versier de taart uitbundig met chocolade sneeuwpopjes, mooie kerst sprinkles, kerstboompjes, en meer.
Ingrediënten
Voor de cake
- 170 gr roomboter + extra om in te vetten
- 240 gr karnemelk
- 2 grote eieren
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 el witte azijn
- 1 el vanille extract
- 290 gr bloem
- 1,5 tl tl baking soda
- 1 el cacaopoeder
- 0,25 tl tl zout
- 300 gr suiker
- 1 el rode kleurstof, of meer, al naar gelang de gewenste kleur en sterkte van de kleurstof
Voor de frosting
- 250 gr witte chocolade
- 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 300 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
Voor de decoratie
- kerstsprinkles van bijvoorbeeld Dr. Oetker, chocoladepoppetjes/-kerstmannen/-hulstblaadjes en wat je verder nog mooi en lekker vindt voor de decoratie.
Ook nodig
- 2 taartvormen van 22 cm
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte) of 160 graden (hetelucht).
- Vet de bakvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
- Klop dan de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart.
- Meng de bloem met de baking soda, cacao en zout door elkaar.
- Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
- Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
- Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het beslag over de beide vormen en bak de taarten in 20 - 25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
- Smelt de chocolade voor de frosting in de magnetron of au-bain marie. Zet apart en roer af en toe door. Het moet volledig afgekoeld maar nog wel vloeibaar zijn.
- Klop de boter op de hoogste stand in ongeveer 15 minuten wit en luchtig.
- Voeg beetje bij beetje de roomkaas toe en daarna de vanille en witte chocolade.
- Mix dit tot een luchtige crème. Laat het indien nodig nog wat opstijven in de koelkast (roer dan wel elk half uur even door).
- Verdeel 1/3 van de frosting over de bovenkant van 1 cake en leg de andere cake erop.
- Bestrijk dan de bovenkant en zijkanten met de resterende frosting.
- Druk met je vlakke hand sprinkles tegen de zijkant van de cake aan en decoreer de bovenkant met chocolade hulstblaadjes, chocolade kerstfiguren en nog meer sprinkles.
Notities
- Met dit recept maak je een taart met circa 12 punten.
- Bereiding: 45 minuten + Oven: 25 minuten.
Dat is ‘m dan, onze red velvet kersttaart! Deze is pas echt makkelijk te maken en je zet een prachtige kersttaart op tafel. Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en geniet van het bakken!Â
Recept & fotografie: Debbie Bodewes